Catering tálalási trendek
A FES amerikai szakmai magazin felmérése szerint a ma érvényesülő catering tálalási trendek közül a legfontosabbak illeszkednek az általános vendéglátói trendekhez, azaz az élmény kereséséhez, az interaktivitáshoz és a kisadagok népszerűsítéséhez. Az előre elkészített ételeket felvonultató büféket sok helyen már felváltják azok a standok, ahol a séf kommunikál a vendéggel, mutatja és mondja, hogy mit készít. Az ültetett étkezés helyett a pincérek apró adag ételeket kínálnak, azokat egyenként tálalva. A mini desszerteket „stampedlibe” vagy martinispohárba tálalják. Megjelennek a vizuálisan porcelánra emlékeztető eldobható eszközök.
Utóbbiakra hallottunk már egy-két éve is példákat, de ezek rendszerint visszatetszést váltottak ki a „szuper elegáns” rendezvények szervezőiből és vendégeiből, de egy Terence Conran-féle (híres lakberendező–dizájner, tucatnyi könyve jelent meg magyarul is) fogadás az igazán sznobokat is meggyőzte. Ezen a spanyol Tast cég rendkívül kreatív, és nem utolsósorban céljukat funkcionálisan is remekül ellátó eszközeit mutatták be – tálalókanalakat, ergonómiailag remekül formált tányérokat és leveses csészéket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >