Ön is vendége lehet a Magyar Vendéglátók Ipartestülete évzáró gálaebédjének

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 10. 05. 10:52

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete idén 7. alkalommal rendezi meg évzáró Gáláját, amellyel a szervezet a 170 éve született nagy elődre, Dobos C. Józsefre emlékezik.

Az ő Magyar-francia szakácskönyve (1881.) alapján, az abban szereplő ételeket modernizálva és újragondolva alkotja meg a gálaebéd menüsorát a felkért séf-csapat.
A 2017-es év Gálaebédjének fő eseménye az MVI által alapított rangos szakmai elismerés, a Gundel Károly-díj immár 4. alkalommal történő átadása lesz.
Az idei díjazott: Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa.

A Gálaebéd időpontja: 2017. november 19. vasárnap 12:00 óra
Helyszíne: ÖbölHáz Rendezvényközpont (1117 Budapest, Kopaszi gát 2.)
A Gálaebéd 6 fogásból álló menüsorát az erre az alkalomra felkért 10 séf örömmel, önkéntes munkában vállalta.

MENÜ:

Érkezéskor kínált falatok (Amuse bouche)
– Nyurga ponty, rákszirom, zeller és gyömbér (Jahni László, Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes)
– „Túrós csusza” 2017 (Jahni László, Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes)
– sonka kóstoló

Ebéd menü
– Hideg előétel: Siroki mangalica fermentált őszi zöldségekkel (Sándor Béla, Nagy Attila – Bori Mami, Gyöngyös)
– Leves: Tápla leves Nábob módra (Jászai Tibor, Gerlóczy Kávéház, Budapest)
– Meleg előétel: Pacal kolbász „véres” rakott burgonyával (Sallai Zoltán – Teátrum Café & Bistro, Budapest)
– Főétel: Posírozott fácánmell velős barna kenyérmorzsával, vörösboros boróka jus-sal (Szilvási Mihály – Laposa Borbirtok, Badacsonytomaj)
– Sorbet: Begónia szorbet csipkebogyó teával (Jahni László, Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes)
– Tányérdeszert: Dobos torta Revolution fügével, birsalmalekvárral (Pereszlényi Alexandra – Bagolyvár Étterem, Budapest)
– Petit fours (Bodonyi István – Platán Restaurant, Tata)

Executive chef: Bicsár Attila (Sauska48 Étterem, Villány)
Sommeliére: Varga Norbert (Onyx Étterem, Budapest)
Barista: Bősze Viktor (Platán Restaurant, Tata)

A Gálaebéd házigazdája Kovács László és Bernáth József

A belépőjegyek ára: MVI Tagoknak: 22.000 Ft, nem MVI tagoknak: 24.000 Ft.
(Egy MVI tagsággal 2 kedvezményes jegy igényelhető.)
Részvételi szándékát

Kapcsolódó cikkeink