Bukott a sztárszakács a higiénia vizsgán
Szenzációként tálalták a hírt még azok a magyar hírportálok is, amelyek előtte talán soha nem is hallottak Thomas Kellerről: az amerikai sztárséf 2. számú étterme, a New York-i Per Se megbukott a hatóságok legutóbbi higiéniai kontrollján: a legrosszabb, C „osztályzatot” kapta.
Mint ismeretes, az USA-ban az éttermek A, B és C betűvel jelzett higiéniai minősítést kaphatnak ellenőrzéskor, és ezt jó láthatóan jelezniük is kell a vendég felé. A közvélemény megütközött, talán mert Kellernél 350 dollár csak egy menü ára, ám a szakma engedékenyebben reagált a hírre. Sokan felhívták a figyelmet arra, ugyanaz a szervezet talált negyvennél is több hibát a luxusétteremben, amelytől a Per Se egy évvel korábban stabil A-t kapott. Néhány újságíró olyan C-vel osztályozott éttermeket hozott példának, ahol a tisztaság szerintük nagyobb, mint némely A és B jellel díszített vendéglátóhelyen.
Nem kell persze az amerikai kollégákat sem félteni, ha az érdekeiket kell védeniük; a forgalmukat csökkenteni képes betűket „kreatívan” eldugják, ahogy ez képeinken is látszik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fontos megmutatni a vallásturisztikai helyszíneket, ezért indult el a Peregrinus platform
Magyarország kormánya fontosnak tartja megmutatni Székelyföld vallásturisztikai helyszíneit, és anyagi…
Tovább olvasom >Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz Erdélybe
Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói…
Tovább olvasom >Nők étterme
Különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet a női vállalkozók szerepére…
Tovább olvasom >