Bukott a sztárszakács a higiénia vizsgán
Szenzációként tálalták a hírt még azok a magyar hírportálok is, amelyek előtte talán soha nem is hallottak Thomas Kellerről: az amerikai sztárséf 2. számú étterme, a New York-i Per Se megbukott a hatóságok legutóbbi higiéniai kontrollján: a legrosszabb, C „osztályzatot” kapta.
Mint ismeretes, az USA-ban az éttermek A, B és C betűvel jelzett higiéniai minősítést kaphatnak ellenőrzéskor, és ezt jó láthatóan jelezniük is kell a vendég felé. A közvélemény megütközött, talán mert Kellernél 350 dollár csak egy menü ára, ám a szakma engedékenyebben reagált a hírre. Sokan felhívták a figyelmet arra, ugyanaz a szervezet talált negyvennél is több hibát a luxusétteremben, amelytől a Per Se egy évvel korábban stabil A-t kapott. Néhány újságíró olyan C-vel osztályozott éttermeket hozott példának, ahol a tisztaság szerintük nagyobb, mint némely A és B jellel díszített vendéglátóhelyen.
Nem kell persze az amerikai kollégákat sem félteni, ha az érdekeiket kell védeniük; a forgalmukat csökkenteni képes betűket „kreatívan” eldugják, ahogy ez képeinken is látszik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >