Bukott a sztárszakács a higiénia vizsgán
Szenzációként tálalták a hírt még azok a magyar hírportálok is, amelyek előtte talán soha nem is hallottak Thomas Kellerről: az amerikai sztárséf 2. számú étterme, a New York-i Per Se megbukott a hatóságok legutóbbi higiéniai kontrollján: a legrosszabb, C „osztályzatot” kapta.
Mint ismeretes, az USA-ban az éttermek A, B és C betűvel jelzett higiéniai minősítést kaphatnak ellenőrzéskor, és ezt jó láthatóan jelezniük is kell a vendég felé. A közvélemény megütközött, talán mert Kellernél 350 dollár csak egy menü ára, ám a szakma engedékenyebben reagált a hírre. Sokan felhívták a figyelmet arra, ugyanaz a szervezet talált negyvennél is több hibát a luxusétteremben, amelytől a Per Se egy évvel korábban stabil A-t kapott. Néhány újságíró olyan C-vel osztályozott éttermeket hozott példának, ahol a tisztaság szerintük nagyobb, mint némely A és B jellel díszített vendéglátóhelyen.
Nem kell persze az amerikai kollégákat sem félteni, ha az érdekeiket kell védeniük; a forgalmukat csökkenteni képes betűket „kreatívan” eldugják, ahogy ez képeinken is látszik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Addikció – A nap képe
Mosd ki a szádat szappannal – büntették sokévtizede a csúnyán…
Tovább olvasom >