Budapestre jön a nemzetközi hússzakma
Idén Budapesten rendezik a jubileumi, X. Húshigiéniai és Húsvizsgálati Világkongresszust.
A program egyben az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó (FÉVIT) kiemelt eseménye.
Hollandia, Kanada, Lengyelország, az Egyesült Államok, Ausztrália, Mexikó és Anglia után most Magyarország ad otthont a hússzakma legjelentősebb rendezvényének 2010. augusztus 17-22. között a Budai Várban.
A tradicionális rendezvény célja, hogy az öt kontinens állategészségügyi hatóságai, húsipari szakemberei megismerjék egymás aktuális tevékenységét és a szakma egyes országokra jellemző sajátosságait.
A kongresszust Partnereivel közösen a Foodlawment Egyesület szervezi. A közösség célja, összefogja az élelmiszerlánc résztvevőit: a termelőket, a feldolgozókat, az áru terítésével, értékesítésével és megsemmisítésével foglalkozó vállalkozásokat, valamint nem utolsósorban a fogyasztókat.
A megbízhatóan szabályozott és korrekt ellenőrzésekkel kontrollált élelmiszerlánc a törvényhozók és a hatóságok munkáját is megkönnyíti – vallják a szervezők, akik szerint ezeken a fórumokon kiderülhet, mit vár a hatóságoktól a szakma, és mit várnak a hatóságok a szakmától.
A Budai Vár adta történelmi hangulat mellett minden este más-más ország konyhája mutatkozik be a konferencia vendégei előtt. Hagyományos angol, német, francia, spanyol, portugál, olasz, orosz, magyar és zsidó ételek kerülnek a vacsoraasztalra, főként magyar alapanyagokból készítve.
Több vidéki városban helyi élelmiszer-bemutatók gazdagítják az ünnep programját, 13 helyszínen tartják meg a hús és húskészítmények nemzetközi versenyét. Vidéken a helyi nevezetességekre hívják fel elsősorban a figyelmet: Békéscsabán kolbász és szalámi, Bábolnán a sonka, Szegeden a vadételek, Lillafüreden hal világbajnokság várja az érdeklődőket. Mezőkövesden a szalonna, tepertő, Alsózsolcán a felvágottak, Debrecenben a szarvasmarha húsok, Kecskeméten baromfi húsok a jellemzőek. Szennán a hurka, Szigetváron a disznósajt, és a kenőmájas, Abaújszántón a füstölt, pácolt termékek kelnek versenyre, Ajak a sertéshúsok világversenyének ad otthont, míg Ónodon a böllér világbajnokság lesz – írja a marketinginfo.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Employer branding az AI és a GenZ-k korában – A folytatás
November 27-én kerül megrendezésre a II. Marketing Art Employer Branding…
Tovább olvasom >Megvannak az Employer Branding Award nyertesei
A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) immár hetedik alkalommal hirdette…
Tovább olvasom >AI Night: Egy új korszak – Hogyan formálja át az AI az életünket, a munkánkat és a globális társadalmunkat?
Az AI fejlődése nemcsak technológiai szempontból hoz forradalmi változásokat, hanem…
Tovább olvasom >