Budapesti Toszkán Nagykövetség

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 29. 08:00

Olaszországot és az olasz konyhát általában szeretik a magyarok, és, bár a nálunk kapható pizza- és tésztaételek hihetetlenül változó színvonala hosszú időre megzavarta a fogyasztókat, ma már nemcsak az ínyencek számára egyértelmű: a magas színvonalú talján gasztronómia valami egészen másról szól, és hogy jó alapanyagokat itthon is be lehet néha szerezni.Tavaly aztán megnyílt Budapesten az első igazi olasz delikátüzlet is, a Toscana Gusto, amely kizárólag toszkán családi gazdaságokból szerzi be termékeit. A tulajdonos, dr. Orbán Zsuzsanna és olasz férje két évig válogatták mai kínálatukat – szigorú feltételek alapján. Az áruk eredet- és minőséggaranciával rendelkeznek, több közülük nemzetközi szinten is elismert, sőt, a sonkák és szalámik többnyire díjnyertes termékek. Az árak persze színvonaluknak megfelelőek, de ez elfogadható egy olyan üzletben, ahol az üzemeltetők ismerik minden portékájuk készítőjét és annak munkamódszereit!

A bolt választéka időnként változik, nem mindig tartanak mindenből, de a rendelhető cikkek száma így is közel 600. Legkedveltebb termékeik a húsáruk, az olívaolajak és olajbogyók (30-féle!), a csokoládék, valamint a száraztészták, borok, ez utóbbiakat keresik elsősorban vendéglátós partnereik is. Az olasz konyhát vivő hazai éttermek között egyre több igényeset találni, ezek séfjei személyesen is eljönnek az üzletbe – ők valóban tudni akarják, hogyan készült a tészta, honnan jön a szárított paradicsom. Nagy kiszerelésekben vásárolják a legjobb olívaolajokat és a bennük eltett szárított vagy grillezett zöldségeket, na és egészben a sonkát.

Kínálnak az üzletben helyben sütött pékárut, ezek rendelhetők is, akárcsak a hidegtálak és ajándékcsomagok. A betérő sok mindent meg is kóstolhat, hiszen a kávézóként működő boltban szendvicseket is készítenek.
A Toscana Gustoba nemcsak igényes magyar és olasz vevők járnak, mindenféle más náció megfordul itt: Budapesten élő külföldiek, az olasz, egészen pontosan a toszkán gasztronómia barátai.

Kapcsolódó cikkeink