Budapesti sajtóesemény az európai zöldségek és datolyaszilva fogyasztásának népszerűsítésére
Az európai gyümölcsök és zöldségek fogyasztásának népszerűsítését célzó „MEDITERRANEAN COMBO” tájékoztató kampány aktívabb szakaszába lép Magyarországon.
Az idei évben tartották meg a MEDITERRANEAN COMBO program második promóciós sajtóeseményét. 2023. március 24-én, a Hotel Helia Uranus termében véleményvezérek, vásárlók és mezőgazdasági forgalmazók kaptak tájékoztatást a MEDITERRANEAN COMBO elnevezésű európai kampány keretein belül népszerűsített termékekről.
Sokat megtudhattak a résztvevők a témáról
A rendezvény során Nikos Triantafyllopoulos, a Kréta szigetén, Ierapetra városában működő Anatoli mezőgazdasági szövetkezet értékesítési vezetője és Lluis Perez, a spanyol datolyaszilva-szövetség marketingvezetője bemutatta a hallgatóságnak a termékeket, a termelési egységeket és az exportirányokat. A rendezvény vendégelőadója Igar Orsolya táplálkozási szakértő volt, aki értékes információkat nyújtott a gyümölcsök és zöldségek tápértékéről és fogyasztásuk kedvező élettani hatásairól. Emellett az eseményt megtisztelte jelenlétével Doukas Marinopoulos, Görögország budapesti nagykövetségének gazdasági és kereskedelmi főtanácsadója is, aki röviden üdvözölte a jelenlévőket. Az előadások után a vendégek európai zöldségekből és gyümölcsökből készült különleges ebédet fogyasztottak el.
Fő cél az értékesítés támogatása
A „Mediterranean Combo – kiváló minőségű gyümölcsök és zöldségek Európából” című program – amelynek bővebb témája a „gyümölcsökre és zöldségekre vonatkozó tájékoztatás és promóciós intézkedések az EU belső piacán” – célja zöldségek (paradicsom, uborka, paprika és padlizsán) valamint gyümölcsök (datolyaszilva) értékesítésének elősegítése Görögországban, Spanyolországban és Magyarországon. A cél az európai gyümölcsök és zöldségek minőségével és biztonságosságával kapcsolatos fogyasztói ismeretterjesztés, valamint a termékek értékesítésének és exportjának ösztönzése.
Kapcsolódó cikkeink
Az EU 140 millió eurót fektet generatív mesterséges intelligencia bevezetésére az agrár-élelmiszeriparban is
Az Európai Bizottság négy új pályázati felhívást tett közzé a…
Tovább olvasom >EU irányelv: jövőre megtudhatjuk, mennyit keresnek a kollégáink
A bérek átláthatóságára kidolgozott európai uniós irányelv célkitűzéseit 2026. június…
Tovább olvasom >Nemcsak a magyarok asztalára kerül hazai torma a húsvéti ünnepek alatt
A húsvét közeledtével minden évben ugrásszerű növekedésnek indul a különböző…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >