Budapest Borfesztivál: az egri borvidék lesz a középpontban
Az egri borvidék borászai és borai, valamint a helyi gasztronómia és kultúra áll az középpontjában az idei Budapest Borfesztiválnak, amelyet szeptember 5. és 9. között rendeznek a budai Várban.
Az Egri Bor Most kezdeményezés keretében a borkóstolás mellett számos egyéb programon ismerhetik meg az érdeklődők az Egri borvidéket – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.
A Boregyetem előadás- és kóstolósorozata minden évben egy aktuális témát érint, idén a nemrég alakult Egri Borműhely tagjai tartanak előadásokat. Szeptember 2-án a MOM Kulturális Központban az érdeklődők megismerkedhetnek az egri csillagokkal és bikavérekkel és azok szabályozásával. Emellett a régió természeti adottságai, a szőlőfajták, a házasítások szerepe, az elmúlt évek kihívásai és az arra adott válaszok is terítékre kerülnek, tíz bor kóstolása közben.
Az idei Borfesztiválra standdal települ ki a Dula Pincészet, az Egri Korona Borház, a Juhász Testvérek Pincészete, az Ostoros és Soltész Családi Pincészet, a Petrény Winery, a Thummerer Pince és a Tóth Ferenc Pincészet. Az érdeklődők változatos stílusú borokat kóstolhatnak: a könnyed fehérektől kezdve a testes vörösekig.
A Pár Borpár nevű szakmai kóstolóprogram interaktív módon közvetít ismereteket a borokról és borkészítésről, míg a Nébih Borkvíz Bár sátrában számtalan érdekes, borral és az egri borvidékkel kapcsolatos játék várja az érdeklődőket, a Savoyai színpadon pedig előadást tartanak.
A Budapest Borfesztivál és a Máltai Szeretetszolgálat közösen rendezi meg szeptember 12-én a jótékonysági borárverést. A pincészetek által felajánlott palackokra cégek és magánszemélyek egyaránt licitálhatnak. A befolyt összegből a Máltai Szeretetszolgálat tiszaburai varrodáját támogatják. Az eseményre az Egri Borműhely tagjai egy válogatást ajánlottak fel egri bikavérekből és csillagokból, a csomagban több évjáratból találhatóak különleges, limitált számú tételek, magnum és dupla magnum palackok. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A balatoni borok összekötik a múltat és a jelent, a termelőt és a fogyasztót
A bor nemcsak nemzetgazdasági tényező, hanem kultúra, történelem, az emberi…
Tovább olvasom >Ca di Rajo – Menolia Prosecco Extra Brut/Brut/Extra Dry
A Menolia egy Prosecco DOC Treviso, amely a klasszikus Prosecco…
Tovább olvasom >A bőrszépítés nemcsak a krémeken múlik – mit üzen a dietetikus?
A szépségipar régóta hangsúlyozza a külsőleg alkalmazott bőrápolók szerepét, miközben…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csökken a kereskedelem jövedelmezősége – érdemi forrásokat nyit meg a kormány
Május 28-án tartották a Laurel Számítástechnikai Kft. sorrendben 12. Retail…
Tovább olvasom >5500 szépségrajongóval telt meg az MVM Dome
Minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett zajlott le május 23–24. között…
Tovább olvasom >Sikerrel zárult a III. REL Szervezők Napja
Magyarország élen jár a rövid ellátási láncok támogatásában – hangzott…
Tovább olvasom >