Brokkolival rák ellen?
Napi hetven gramm nyers brokkolibimbó két hónapon át történő fogyasztásával elkerülhető a gyomorhurut, a fekély és a gyomorrák – állítja egy japán tanulmány.
A friss brokkolibimbó bőségesen tartalmazza a szulforafán nevű természetes biokémiai anyagot (nagyobb koncentrátumban, mint az érett brokkoli), mely olyan enzimek termelődését segíti elő, amik megvédik a szervezetet az oxigén-radikális DNS-károsító vegyi anyagoktól és a gyulladástól. A rákmegelőzés-kutatás több vezető magazinjában is jelent meg a napokban cikk a felfedezésről.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban
A magyar élelmiszerpiacon komoly árverseny alakult ki, mivel a forgalom…
Tovább olvasom >A magyar vásárlók stresszmentes karácsonyt szeretnének: online előre vásárolnak és 100 000 forint felett költenek ajándékokra
A magyarok idén több mint 100 000 forintot terveznek karácsonyi…
Tovább olvasom >Visszaesett az élelmiszerár-emelkedés, nem várható jelentős drágulás év végéig
Az elmúlt két évben meredek élelmiszerár-emelkedést tapasztaltak a fogyasztók Magyarországon,…
Tovább olvasom >