Brokkolival rák ellen?
Napi hetven gramm nyers brokkolibimbó két hónapon át történő fogyasztásával elkerülhető a gyomorhurut, a fekély és a gyomorrák – állítja egy japán tanulmány.
A friss brokkolibimbó bőségesen tartalmazza a szulforafán nevű természetes biokémiai anyagot (nagyobb koncentrátumban, mint az érett brokkoli), mely olyan enzimek termelődését segíti elő, amik megvédik a szervezetet az oxigén-radikális DNS-károsító vegyi anyagoktól és a gyulladástól. A rákmegelőzés-kutatás több vezető magazinjában is jelent meg a napokban cikk a felfedezésről.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Lassanként visszaépülhet a kiskereskedelmi forgalom és lakossági fogyasztás
A kiskereskedelmi forgalom alakulása és a lakossági fogyasztás visszaépülése az…
Tovább olvasom >Túl vagyunk 2 millió visszaváltott palackon, de még vannak gondok
Az év eleje óta Magyarországon vissza lehet váltani a fém,…
Tovább olvasom >Ausztriában lassult az infláció júniusban
Ausztriában a fogyasztói árak éves növekedése az előzetes becsléssel összhangban…
Tovább olvasom >