Brit zabra vált az Alpro az Egyesült Királyságban
A Danone növényi alapú márkája, az Alpro többmillió fontot költ arra az Egyesült Királyságban, hogy zabitalait ezentúl 100%-ban brit termesztésű zabból készítse.
A cég közvetlenül brit gazdáktól kívánja beszerezni az alapanyagot, ezzel erősítve a helyi mezőgazdaságot és csökkentve az élelmiszer-szállítás ökológiai lábnyomát.
A beruházás az Alpro által a ketteringi gyártóüzemben korábban eszközölt 41 millió fontos fejlesztésre épít, ahol energiahatékonyabb berendezések, valamint a vízfelhasználást és a CO₂-kibocsátást csökkentő technológiák kerültek telepítésre.
Az Egyesült Királyságban egyre népszerűbbek a zabitalok – a Danone szerint idén már a növényi italok eladásainak kétötödét teszik ki. A szigetországban naponta félmillió liter zabital fogy, ennek ellenére ezeknek csupán 1%-a készül garantáltan brit zabból. Az új beszerzési modell szerint a zab túlnyomó része 130 km-es körzeten belülről, a Navara Oat Mill malom környékéről érkezik.
Jon Ruberry, a Danone UK & Ireland növényi kategóriáért felelős igazgatója úgy látja, hogy a vásárlók – különösen a flexitáriánus étrendet követők – egyre inkább keresik az egészséges, növényi alapú termékeket. Mivel a zabitalok iránti kereslet stabilan növekszik, a vállalat erre helyi alapanyaggal és új, tápláló receptúrával válaszol.
Az Alpro új zabitala „original” és „no sugars” változatban is elérhető. Az ital természetesen alacsony telített zsírtartalommal bír, rostban gazdag, valamint kalciummal, jóddal, D2- és B2-vitaminnal dúsított.
Kapcsolódó cikkeink
A vásárlók bevonásával keres új üzlethelyszíneket a brit ALDI
Az ALDI az Egyesült Királyságban élő vásárlókat kéri, hogy segítsenek…
Tovább olvasom >Paradicsommal segít a brit Aldi a rákbeteg fiatalokon
Az Aldi jótékonysági kampányt indít a Teenage Cancer Trust szervezettel…
Tovább olvasom >Változás a Danone magyarországi vezetésében: Csaplovics Péter az új értékesítési igazgató
2025. májusától Csaplovics Péter tölti be a Danone magyarországi értékesítési…
Tovább olvasom >További cikkeink
A lakosság harmada keresi még, hogyan tudna egészségesebben étkezni, és csak minden negyedik magyar táplálkozik tudatosan
Az étkezés nemcsak testünk megfelelő működésének alapja, hanem kritikus szerepe…
Tovább olvasom >Lezajlott az első Fenntartható Csomagolás Fórum
2025. június 4-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre az…
Tovább olvasom >III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >