„Bringázz a szőlőben!” programot rendez Sopron
A kultúrtáj bemutatását köti össze a kerékpáros turizmussal az a program, amelyet szombaton rendeznek meg először a soproni borvidéken „Bringázz a szőlőben!” elnevezéssel.
Rigler Zsolt, a Soproni Bormarketing Kft. ügyvezetője elmondta az MTI-nek: a cél az, hogy a lehető leginkább személyre szabott élménycsomagokat kínáljanak a városba látogatóknak, így győzve meg őket, hogy később is járjanak vissza, és „minden évben fedezzék fel Sopront” egy újabb oldaláról.
A délután három órakor induló program során nyolc-tíz kilométeres, két-három óra alatt bejárható kerékpártúrára hívják az érdeklődőket. A cél, hogy megmutassák a kerekezőknek a tájat, a környezetet, miközben a Fertő-tó érintésével, Balfon át visszaérnek a Fő téri kiindulópontra, ahol koncert és egy pohár bor is várja a résztvevőket. (A túra pihenőhelyén ásványvízzel és szőlőlével csillapíthatják szomjukat a kerekezők.)
Rigler Zsolt közlése szerint a helyi kerékpáros egyesülettel közösen szervezett programot száz résztvevő esetén már sikeresnek könyvelik el, és ha beválik az ötlet, turisztikai csomagban is kínálják. Egyelőre azonban nem kötik össze pincelátogatással, noha a bringások útközben három-négy borászat előtt is elhúznak. Ennek oka – mint magyarázta – egyfelől a kerékpárosokra is vonatkozó alkoholtilalom, másfelől az, hogy az utóbbi időben jóval individuálisabbá váltak a pinceprogramok. Azaz szinte lehetetlen egy nagyobb csoportnak olyan programot szervezni, ahol a csak a nedű iránt érdeklődők sem unatkoznak, amikor szakmai kérdésekre kerül sor, de a borászatba magukat mélyebben beleásók sem érzik azt, hogy elvarratlan szálak maradtak a pincevizit után. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a…
Tovább olvasom >Stabilan tartja magát a SZÉP-kártya – még ha nem is a Balatonnál
Bár kissé csökkent a népszerűsége, a SZÉP-kártya továbbra is a…
Tovább olvasom >Ragyogás – A nap videója
A profi ízkompozícióival már számos szakmai díjat elnyert ausztrál Black…
Tovább olvasom >