Bravó, Tamás! – Így lettünk tizedikek a Bocuse d'Or-on
Nagyon szép eredményt, 10. helyezést ért el a magyar csapat a 2013 Bocuse d’Or-on, amit némi eufemizmussal a szakácsok világbajnokságának is nevezhetünk. Sőt, sokkal(!) előkelőbb helyre is kerülhettünk volna, ha egy szerencsétlen, balsors-akit-régen-tép- típusú hiba miatt nem rosszul állítjuk be egy sütő hőmérsékletét – ahogy az Index, tudósítójára hivatkozva, a verseny utáni pillanatokban hírül adta. Kár ugyan, de ez így is remek produkció; a 10. hellyel az érintettek jó része már induláskor nagyon elégedett lett volna.
Megérte hát az áldozat (tudniillik a szakma kettészakítása); az MGE, és azon belül Molnár B. Tamás bebizonyította, az általa képviselt értékrend általánosabbá tételével van helyünk a legjobbak között. A sikerért sokat áldozó, hihetetlen munkát végző Széll Tamás mellett köszönjük hát meg a világot is bizonyára meglepő eredményt neki is, akinek – nem mellesleg – a 25 millió forintos miniszterelnökségi támogatását is sikerült kiharcolnia. Reméljük, hogy a nemzetközi szinten is elfogadható minőséget nyújtó éttermeink egyre szélesedő rétege „kitermeli” a következő Bocuse d’Or versenyen hasonlóan jól helytálló magyar szakácsot, aki ugyancsak megkapja majd a hasonló támogatást a szakmai szervezetektől (is).
A 2013-as versenyen a franciáknak hosszú idő után sikerült visszaszerezniük a gasztronómiai trónt, második helyen a dán, a harmadikon a japán csapat végzett. A a Bocuse d’Or másik kreatív versenyében mi lettünk az elsők: a legjobb plakátot Magyarország készítette. A díjról írt cikkünket, valamint a benevezett plakátok fotóját itt láthatja.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >