Bottarga, Panadas és Cagnulari – Szárd élelmiszerkülönlegességek bemutatója Budapesten
Tizenegy szardíniai élelmiszergyártó mutatkozott be Budapesten szeptember 12-én az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ITA) és a Promoeuro s.r.o. szakmai rendezvényén, az Akedemia Italia étteremben.
Szardínia szigete még Olaszországon belül is külön gasztronómiai területnek számít, olyan hagyományos ételeket és borokat készítenek a helyiek, melyekkel máshol nem találkozhatnak az olasz konyha kedvelői.
Az Olasz Külkereskedelmi Intézet által szervezett workshopon hat borászat és öt élelmiszergyártó hozta el a szárd gasztronómia legjavát. A borászatok Usini, Oristano és Gallura borvidékéről mutatták be eredetvédett boraikat, mint a Cagnulari, a Vermentino és a Cannonau. A résztvevők emellett olyan élelmiszereket kóstolhattak, mint a „szárd kaviárként” ismert ételízesítő, a bottarga, vagy a hagyományos panadas töltött lepény. A kínálatból nem hiányzott az extraszűz olívaolaj, az articsókakrém, a rizs és a magyar tarhonyához hasonló fregula tészta sem.
Az eseményen a szárd élelmiszerek magyarországi forgalmazásának lehetőségét mérték fel a résztvevő olasz cégek és a magyar beszerzők.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Nyárindító bor és pezsgő ünnep a Szabadság téren
A nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep…
Tovább olvasom >Megnyitott a dubaji Gulfood, 24 kiállító az AMC standján
A világ vezető élelmiszeripari szakkiállításai közül az egyik a dubaji…
Tovább olvasom >Kihirdették a 10. jubileumi K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat nyerteseit
Tizedszer hirdették ki a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat nyerteseit.…
Tovább olvasom >