Bottarga, Panadas és Cagnulari – Szárd élelmiszerkülönlegességek bemutatója Budapesten
Tizenegy szardíniai élelmiszergyártó mutatkozott be Budapesten szeptember 12-én az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ITA) és a Promoeuro s.r.o. szakmai rendezvényén, az Akedemia Italia étteremben.
Szardínia szigete még Olaszországon belül is külön gasztronómiai területnek számít, olyan hagyományos ételeket és borokat készítenek a helyiek, melyekkel máshol nem találkozhatnak az olasz konyha kedvelői.
Az Olasz Külkereskedelmi Intézet által szervezett workshopon hat borászat és öt élelmiszergyártó hozta el a szárd gasztronómia legjavát. A borászatok Usini, Oristano és Gallura borvidékéről mutatták be eredetvédett boraikat, mint a Cagnulari, a Vermentino és a Cannonau. A résztvevők emellett olyan élelmiszereket kóstolhattak, mint a „szárd kaviárként” ismert ételízesítő, a bottarga, vagy a hagyományos panadas töltött lepény. A kínálatból nem hiányzott az extraszűz olívaolaj, az articsókakrém, a rizs és a magyar tarhonyához hasonló fregula tészta sem.
Az eseményen a szárd élelmiszerek magyarországi forgalmazásának lehetőségét mérték fel a résztvevő olasz cégek és a magyar beszerzők.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Protechtor Future Summit: A gazdasági-politikai szakértők már az összeomlást várják, a cégvezérek körében viszont töretlen az optimizmus
Klímaváltozás, járványok, erőforráshiány, biztonsági fenyegetések – válságok mindig is voltak,…
Tovább olvasom >Itt van most Európa legolcsóbb karácsonyi vására
Az erdélyi Nagyszeben karácsonyi vására mára Európa egyik legkedveltebb adventi…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >