Bottarga, Panadas és Cagnulari – Szárd élelmiszerkülönlegességek bemutatója Budapesten
Tizenegy szardíniai élelmiszergyártó mutatkozott be Budapesten szeptember 12-én az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ITA) és a Promoeuro s.r.o. szakmai rendezvényén, az Akedemia Italia étteremben.
Szardínia szigete még Olaszországon belül is külön gasztronómiai területnek számít, olyan hagyományos ételeket és borokat készítenek a helyiek, melyekkel máshol nem találkozhatnak az olasz konyha kedvelői.
Az Olasz Külkereskedelmi Intézet által szervezett workshopon hat borászat és öt élelmiszergyártó hozta el a szárd gasztronómia legjavát. A borászatok Usini, Oristano és Gallura borvidékéről mutatták be eredetvédett boraikat, mint a Cagnulari, a Vermentino és a Cannonau. A résztvevők emellett olyan élelmiszereket kóstolhattak, mint a „szárd kaviárként” ismert ételízesítő, a bottarga, vagy a hagyományos panadas töltött lepény. A kínálatból nem hiányzott az extraszűz olívaolaj, az articsókakrém, a rizs és a magyar tarhonyához hasonló fregula tészta sem.
Az eseményen a szárd élelmiszerek magyarországi forgalmazásának lehetőségét mérték fel a résztvevő olasz cégek és a magyar beszerzők.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Online is elérhetők a Beauty Expo előadásai
A május 23–24-én megrendezett 4. Rossmann x Krémmánia Beauty Expo…
Tovább olvasom >Könnyek a vízben segélykoncert szeptemberben, a jótékonysági akció folytatódik
A nagy hőségre való tekintettel az ősz elejére halasztották a…
Tovább olvasom >Közelebb kell hozni egymáshoz a termelőket és a fogyasztókat
A rövid ellátási lánc megerősítésével közelebb kell hozni egymáshoz a…
Tovább olvasom >