Boszniai vállalatnak adja el édességüzletágát a Podravka
8,6 millió euróért értékesíti édességüzletágát a horvát Podravka élelmiszeripari cég szlovén leányvállalata, a Žito a boszniai UPI Starnak.
A cikk a Trade magazin 2025/8-9. lapszámában olvasható.
A tranzakció a Šumi, Gorenjka, Herba, Mistica és Bali márkákat érinti, valamint a szlovéniai Krško és Lesce városokban működő két gyárra és az összes alkalmazottra kiterjed.
Az ügylet keretében a ljubljanai Žito az édességüzletág számára Šumi Gorenjka néven létrehoz egy új vállalatot mindaddig, amíg a megszerzett márkák működtetésére létrejön az UPI Star új cége Ljubljanában.
A Podravka az érintett termékeket a tranzakció után is forgalmazni fogja. Kommunikációja szerint az eladás melletti döntés hátterében az áll, hogy a Žito fő tevékenységére, a sütőiparra kíván összpontosítani, miközben biztosítani akarja, hogy az édességmárkák fennmaradjanak és a megfelelő partner által tovább is fejlődjenek.
Kapcsolódó cikkeink
Exportbajnok innovációval a cukorpiaci kanyarban – budapesti iparági kerekasztal az édességgyártók versenyképességéről
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Szomjazók viadala – Kell-e aggódniuk a szeszipar szereplőinek a fogyasztás visszaesése miatt?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A múlt ízei, a jövő egészsége
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Exportbajnok innovációval a cukorpiaci kanyarban – budapesti iparági kerekasztal az édességgyártók versenyképességéről
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >10 éves a MOL Fresh Corner – az olimpiai bajnoktól a Tankcsapdáig mindenki az ország legkedveltebb hot-dogját ünnepli
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Exkluzív vásárlói bulit szervez a Lidl az egyik budapesti üzletébe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >