Borkarácsonyfa és Adventi Balaton Szalon a Városligetben
A városligeti Műjégpályán mutatkoznak be a Balaton legismertebb borászai, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatói; a kedd esti Adventi Balaton Szalonon kóstolhatók lesznek máshol még nem elérhető borok, és a jégen Borkarácsonyfát is állítanak.
A rendezvényen mintegy 40 balatoni bort, a gasztrostandokon pedig különféle finomságokat lehet majd kóstolni és vásárolni ajándékként a karácsonyfa alá. A turisztikai szolgáltatók téli élményekkel teli kedvezményes programajánlatokkal érkeznek, a családi pincészetek pedig itt mutatják be először azokat a még hordóban lévő borokat, amelyeket jövő tavasszal BalatonBor néven, egységes címkével hoznak forgalomba – közölték a szervezők az MTI-vel.
Az olaszrizlingből készített BalatonBor lesz az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon, ezért modellértékű a kezdeményezés. A rendezvényen lehet első ízben, hordómintaként megkóstolni a BalatonBort – idézi a közlemény Kardos Gábort, a Balatoni KÖR elnökét.
Az esemény leglátványosabb attrakciója idén is a Borkarácsonyfa-állítás lesz a Műjégpályán, majd a fűtött díszteremben várják az Adventi Balaton Szalon vendégeit, akik jégpályabelépő megváltása nélkül is bejuthatnak a rendezvényre.
A szalonon kiállít a Bezerics Borház, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet, a Laposa Borbirtok, a Légli Szőlőbirtok és Borászat, a Szent Donát Pincészet, a Szeremley Birtok, az Istvándy Pincészet, a Tornai Pincészet, a VáliBor és a Villa Tolnay, valamint a BalatonÍzlelő Delikátesz és Kóstolóbár, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Bergmann Cukrászda, a Kistücsök Étterem, a Hotel Bonvino Badacsony és a Magyar Turizmus Zrt. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az alkoholmentes borok térnyerése: dinamikus növekedés és hazai sikerek
Az alkoholmentes borok piaca az elmúlt években jelentős növekedést mutatott,…
Tovább olvasom >Megvan az itthoni vendéglátóipari költés lélektani határa
Többek között ez is kiderül abból a reprezentatív kutatásból, amely…
Tovább olvasom >Eventrend – megvan az itthoni vendéglátóipari költés lélektani határa – kutatás és elemzés
Többek között ez is kiderül abból a reprezentatív kutatásból, amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mészáros Csoport újabb lépése a baromfi-iparban: teljes irányítás a Gallicoop felett
Január 27-én egy érdekes dokumentum jelent meg a Gazdasági Versenyhivatal…
Tovább olvasom >Az Unilever és a Tesco egyetért: fenntarthatóság nélkül nincs jövő
Az Unilever vezérigazgatója, Hein Schumacher szerint eljött az idő, hogy…
Tovább olvasom >Újabb gyártástechnológiával bővül a Henkel környei gyára
A Henkel Adhesive Technologies környei ragasztógyárában ünnepélyes keretek között avatták…
Tovább olvasom >