Borjour Magnum nagykóstoló: középpontban a cabernet franc

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 02. 14. 11:20

Villány legfontosabb kékszőlő fajtája, a cabernet franc lesz a 11. Borjour Magnum kiemelt témája. Magyarország legnagyobb beltéri borkóstolóján 220 pincészet több mint ezer bora, hat mesterkurzus és több egyéb kísérőprogram várja a látogatókat szombaton a Millenáris park három épületében.

Az ország legnagyobb múltra visszatekintő beltéri nagykóstolóján ezúttal minden eddiginél több termelő mutatja be borait – közölték az MTI-vel a szervezők.
A Borjour Magnum 2020 kiemelt témája a cabernet franc: lesz többek között cabernet franc mesterkurzus Horkay András vezetésével, külön standot kap a Villányi Franc, valamint a Central European Wine Institute-tal közösen hirdetik meg a Keresd a Franc-t! játékot, melynek célja a szőlőfajtából készült magyar borok megismertetése a nagyközönséggel.
A hazai és nemzetközi borvilág trendjei iránt mélyebben érdeklődők számára hat mesterkurzust tartanak különtermekben, valamint a hungarianwines.eu csapatával közösen meghívtak két Master of Wine (MW) előadót és további ötven külföldi borkereskedőt, sommelier-t és szakírót.
A Master of Wine cím birtokosait a legmagasabban jegyzett nemzetközi borszakértőkként tartják számon. A rendezvényen előad Demetri Walters MW, az ő mesterkurzusa az aktuálisan legkeresettebb borvidékekről, legnépszerűbb borstílusokról szól, míg Frank Smulders MW Pezsgők helyi szőlőfajtákból címmel tart mesterkurzust.
Demeter Zoltán tokaji borász mesterkurzusa széles portfólión (pezsgő, száraz bor, kései szüret, szamorodni, aszú) keresztül mutatja fel, mit tud a Tokaj-hegyaljai Borvidék, míg Fiáth Attila borszakértő magnum palackban érlelt champagne-okat, Jandrasics Borbála borszakértő pedig magnum palackos csúcsvöröseket mutat be mesterkurzusán.
A rendezvény részletes programja a https://borjourmagnum.com/ honlapon érhető el. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink