Borfesztivált és fűszerünnepet rendeznek Pécsett
A gasztronómia, az illatok és a zene áll a középpontban a pécsi fűszerünnepet is magában foglaló Bor, Mámor, Pécs nevet viselő rendezvényen, amelyet május 4. és 8. között rendeznek meg a baranyai megyeszékhelyen.
Pécs idei első belvárosi nagyfesztiválja a legjobb borászatok nedűiből, a legfinomabb sajtokból és pálinkákból, valamint kézműves termékekből kínál merítést a látogatóknak – áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Kiemelték, hogy a Széchenyi téren harminc gasztronómiai pavilon és huszonhét kézműves kitelepülő várja majd a látogatókat. A rendezvénysorozat keretében tartják meg a megyeszékhely immár hagyományos fűszerünnepét is.
Az ingyenes szabadtéri koncerteken a közönség szórakoztatásáról mások mellett Deák Bill Gyula, a Besh O Drom, a Rokokó Rosé, Ferenczi György és a Rackajam gondoskodik majd.
A szervezők szerint igazi különlegességnek ígérkezik május 4-én a Rendhagyó Prímástalálkozó, amelyen a népzene, a dzsessz, a rock és a klasszikus zene területéről érkező zenészek adnak együtt koncertet Pál István Szalonna, Vizeli Balázs, Dresch Mihály, Balogh Kálmán, Both Miklós, Doór Róbert, Mester László, Lakatos Róbert, Herczku Ágnes és Korpás Éva közreműködésével.
A közleményben arra is kitértek, hogy fesztivál ideje alatt a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. infopontjain megvásárolható úgynevezett Örökség-jeggyel megtekinthetőek lesznek a Zsolnay Kulturális Negyed látnivalói, a pécsi világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem is.
A Bor, Mámor, Pécs rendezvénysorozat keretében tartják a megyeszékhely borának kiválasztását, valamint az extrém grillbajnokságot is, amelyen a tíz egymással versengő csapat fogásait a látogatók is megkóstolhatják. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Ez lehet az oka a vörösbor-fogyasztás drámai visszaesésének
Az elmúlt években világszerte érzékelhető a vörösbor-fogyasztás visszaesése – és…
Tovább olvasom >Melyik a magyarok kedvenc fűszere?
A legnépszerűbb online szupermarket kínálatában több mint 300 különböző fűszer…
Tovább olvasom >Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >További cikkeink
A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megnövelt kapacitással segíti a húsvéti visszaváltást a MOHU
Az ünnepek közeledtével várhatóan a boltok forgalma növekedni fog, így…
Tovább olvasom >Húsvéti trendek: mit keresnek idén a vásárlók?
Tavaly márciusban, húsvét előtt közel 90 ezer doboz, azaz csaknem…
Tovább olvasom >