Bordói November Nagykóstoló – Cabernet-k és merlot-k Budapesten
A Bordeaux-t világhírűvé tevő szőlőfajtákból: cabernet franc-ból, cabernet sauvignonból és merlot-ból készült magyar és külföldi borok várják a Nagy Bordói Kóstoló látogatóit, akik hatvannégy pincészet több mint 150 borát ízlelhetik meg szombaton a Corinthia Budapest Hotelben.
Magyarországon összesen hatezer hektáron termelik Bordeaux három kulcsfontosságú szőlőfajtáját, a cabernet sauvignont, a merlot-t és a cabernet franc-t. Ez a teljes kékszőlővel beültetett hazai terület több mint egyharmada, ami jól mutatja ezeknek a szőlőfajtáknak a jelentőségét és népszerűségét mind termelői, mind fogyasztói oldalon – emlékeztet a szervező Winelovers az MTI-hez eljutatott közleményében.
A szombati sétálókóstolón tizenhárom magyarországi és partiumi borvidék mutatja be bordói típusú borait, ezek mellett – külön térítés ellenében – ismerkedhetnek meg a látogatók a hazai kínálat csúcsát jelentő tételekkel.
A Bálint László nemzetközi borakadémikus által vezetett kóstolón többek között arról esik szó, miért házasítják az őshonos fajtákat Bordeaux-ban és hogy ugyanezek miként kerültek Dél-Amerikába és futottak be ott fajtaborként karriert. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Új korszakba lép a Csányi Pincészet
A Villányi borvidék legnagyobb, évszázadokra visszanyúló hagyományokkal rendelkező pincészete, a…
Tovább olvasom >Nagy István: a magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban
A magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban, Európában…
Tovább olvasom >Olaszország lesz idén a Balaton Wine & Gourmet fesztivál díszvendége
A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >