Boradagolós borhűtő: Új vendéglátó-ipari profitcenter

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 04. 05. 08:00

Lehetünk kifinomult ízlésű gourmet-k vagy egyszerű borkedvelők, gyakran mégsem fogyaszthatunk olyan bort kedvenc ételünkhöz, amilyet igazán szeretnénk. Szomorúan vesszük tudomásul, ha egy étteremben csak üvegenként lehet bort rendelni, mikor mi csupán egy pohárral szeretnénk fogyasztani a kiszemelt borból, esetleg több pohárral, de minden fogáshoz különböző fajta minőségi borhoz lenne kedvünk. Ilyenkor vagy az olcsóbb, poharanként is kínált borból fogunk választani, vagy az asztaltársaság igényeihez igazítjuk rendelésünket: mindkettő kényszermegoldás a vendég szempontjából, illetve pénzkiesés a vendéglátónak.
Az étterem-, hotel- vagy bártulajdonos – hiába tudja, hogy ezzel extra bevételtől esik el – nem kockáztathatja, hogy méregdrága borai a felbontás után két nappal teljesen tönkremenjenek, így a biztos, de kevesebb bevétellel kecsegtető megoldást választja: az üvegenkénti értékesítést.
Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban már elterjedt megoldás a borok oxidációjának megakadályozására kialakított nitrogénnel működő boradagoló-rendszerek használata, amellyel a felbontott üveg bor akár négy héten át is megőrzi eredeti minőségét, ám de ezek többnyire megfizethetetlen mértékű beruházást jelentenek a vendéglátó-ipari egységek számára.
2006-ban azonban a borhűtőket gyártó spanyol Caveduke cég egy olyan megoldást szabadalmaztatott, amely egyesítette a nagy költségű boradagoló-rendszerek jó tulajdonságait egy, a vendéglátóegységek által is megfizethető technológiával.
Az eredmény ma már Magyarországon is elérhető: ez a boradagolós borhűtő. A vendéglátók számára gyorsan megtérülő befektetés az exkluzív belső és külső tulajdonságú borhűtő, amelyből egyetlen gombnyomásra elérhető a minőségi pohár bor. S mindez mit jelent? Elégedett és visszatérő vendégeket, és nem utolsósorban a vendéglátóegységek tulajdonosai számára: extraprofitot! (X)

Kapcsolódó cikkeink