Bor, mámor… Bénye Karácsonyi borvásár a Millenáris Fogadóban
A különleges hangulatáról, egyedi kulturális és gasztronómiai kínálatáról ismert erdőbényei Bor, mámor, Bénye fesztivál borászai 2012. november 30-án pénteken a Millenáris Fogadó Galériáján 17:00 órától várják mindazokat, akik korábban már jártak a bájos hegyaljai faluban és azokat is, akik még csak most ismerkednének az erdőbényei borokkal és borászokkal. A tokaji édes és száraz borokhoz illő finom falatokat Fűszeres Eszter gasztroblogger készíti, a jazz zenéről a Concerto Hanglemezbolt gondoskodik, amit Tóth Viktor szaxofonjátéka fűszerez.
Tokaj-Hegyalja évszázadokkal ezelőtt az édes borairól vált világszerte ismertté. A varázslatos természeti környezetben fekvő aprócska faluban, Erdőbényén készülnek évszázadok óta a környékbeli borászatokat kiszolgáló tölgyfahordók. A településbe új életet lehelnek tehetséges, fiatal borászai akik kiváló, minőségi száraz borokat is készítenek: ásványos furmintokat, mézes hárslevelűket, és bódító illatú, sárga muskotályokat. Az édes borok ma már könnyedebb stílusúak, mint korábban, a borok édességét szép savak varázsolják elragadó harmóniává. Régebben ezeket a borokat kizárólag desszertekhez, vagy desszertborként kínálták, de érdemes más ételekkel is kipróbálni őket – és erre a közelgő ünnep kiváló alkalom – például kacsa és libasülttel, tengeri halakkal, sajtokkal, pástétomokkal és egzotikus fűszerekkel – gyömbérrel, kurkumával, chilivel – készült ételekkel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
IFFA 2025: A hús- és fehérjeipar vezető világvására
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb…
Tovább olvasom >Meghosszabbítottuk az Inno d’Or – Év Innovációja 2025 verseny nevezési határidejét – így még 5 napig várjuk a nevezéseket!
2025-ben is indul a Trade magazin Inno d’Or – Év…
Tovább olvasom >Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >