Bor- és dödöllefesztivál Nagykanizsán
Megnyílt péntek este a 13. nagykanizsai bor- és dödöllefesztivál, a dél-zalai város egyik legismertebb rendezvénye.
A kétnapos fesztivál – amelyet Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője nyitott meg – leglátványosabb programjának a szombati szüreti felvonulás és a főzőverseny számított.
A program szerint szombat délelőtt Nagykanizsa belvárosán vonult végig a szüreti sokadalom, déltől pedig 20 csapat készítette el a hagyományos zalai-vasi ételként ismert dödöllét.
A belvárosban zajló fesztivál két napjának kísérőprogramjai között helyi kulturális csoportok és országosan ismert előadók koncertjei is szerepelnek, de népi játszótér, kézművesek kirakodóvására, illetve az ország több vidékéről érkezett borházak is várják a látogatókat, akik maguk is megkóstolhatják a sajátos burgonyás tésztaféle különböző variációit. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Komoly gondok vannak a magyar borászatban
A 2024-es év a magyar szőlészet és borászat számára nehéz…
Tovább olvasom >Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Gasztronómiai fesztiválok egész évben a Balatonnál
A Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke, Fekete Tamás sajtóközleményében hangsúlyozta, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Munch-ba olvad Románia legnagyobb ételmentő platformja, így már közel hatezer partnertől lehet ételt menteni
A cseh versenytárs felvásárlása után, Romániában is folytatja a stratégiáját…
Tovább olvasom >A Valentin-napi hulladék kétharmada nem újrahasznosítható
Az Európai Unióban egyetlen Valentin-napon több mint 100 000 tonna…
Tovább olvasom >95 millió forint segítség másfél hónap alatt a Tesco munkatársaitól és vásárlóitól a rászorulóknak
95 millió forinttal támogatja az ország legnagyobb adománygyűjtő csapata az…
Tovább olvasom >