Bor- és dödöllefesztivál Nagykanizsán
Megnyílt péntek este a 13. nagykanizsai bor- és dödöllefesztivál, a dél-zalai város egyik legismertebb rendezvénye.
A kétnapos fesztivál – amelyet Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője nyitott meg – leglátványosabb programjának a szombati szüreti felvonulás és a főzőverseny számított.
A program szerint szombat délelőtt Nagykanizsa belvárosán vonult végig a szüreti sokadalom, déltől pedig 20 csapat készítette el a hagyományos zalai-vasi ételként ismert dödöllét.
A belvárosban zajló fesztivál két napjának kísérőprogramjai között helyi kulturális csoportok és országosan ismert előadók koncertjei is szerepelnek, de népi játszótér, kézművesek kirakodóvására, illetve az ország több vidékéről érkezett borházak is várják a látogatókat, akik maguk is megkóstolhatják a sajátos burgonyás tésztaféle különböző variációit. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Ez lehet az oka a vörösbor-fogyasztás drámai visszaesésének
Az elmúlt években világszerte érzékelhető a vörösbor-fogyasztás visszaesése – és…
Tovább olvasom >Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >Alumíniumpalackos bort vezet be a brit Aldi
Április 14-től alumíniumpalackos saját márkás borral bővül az Aldi kínálata…
Tovább olvasom >További cikkeink
A magyar torma virágzik – mégis nehéz helyzetben vannak a termelők
Bár 2024-ben tovább nőtt a magyar tormaexport volumene, és a…
Tovább olvasom >Erős Pistás pogácsával rukkolt elő az Univer és a Lipóti Pékség
Omlós, mégis nagy erő van benne, egyesíti a túrós-tejfölös könnyedséget…
Tovább olvasom >Nem áll meg 2025-ben sem a SPAR fejlődése: két budapesti áruház újult meg 580 millió forintból
Mintegy 580 millió forintos beruházással megújult két budapesti SPAR szupermarket.…
Tovább olvasom >