Bonduelle: Tíz tipp az igazi háziasszonyoknak
Hogyan főzzünk és táplálkozzunk egyszerűen, egészségesen és változatosan konzerv- és mirelitzöldségek felhasználásával?
A zöldségek zamatos ízük és a bennük található vitaminok és ásványi anyagok miatt kihagyhatatlanok az étrendünkben és nélkülözhetetlenek egy igazi háziasszony konyhájában. Finomságokat azonban nem csak friss zöldségekből, hanem a hasonlóan egészséges és zsenge konzerv- vagy mirelitzöldségekből is készíthetünk. Általuk nem csak egészségesebben és változatosabban táplálkozhat az egész család, hanem a háziasszonyok sok fáradságot takaríthatnak meg egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételekkel, sőt könnyedén jobb formába is hozhatják magukat!
A Bonduelle széles termékpalettájával és praktikus tanácsaival segít változatosabbá és egészségesebbé tenni az otthoni sütés-főzést, így hozzájárulva, hogy a háziasszonyok a konyhában legjobb formájukat hozhassák, és azon kívül is igazi, magabiztos nőkké váljanak.
Íme, tíz tipp és trükk az igazi háziasszonyoknak:
1. Bonduelle-termékekkel időt és fáradságot spórol, hiszen a kukoricák, gombák és más finom alapanyagok már felhasználásra alkalmas állapotban kerülnek hozzájuk a boltok polcairól. Nincs szükség a hosszadalmas zöldségtisztításra, borsó- vagy babfejtésre és az alapanyagok további áztatására, azonnal elkészíthetőek belőlük a finomabbnál finomabb ételek.
2. Ha megfelelő terméket választ, amelynek magas a vitamintartalma, akkor jó ízű ételt tud készíteni belőle hónapok múltán is, a konzerv- és mirelitzöldségek ugyanis hosszú ideig változatlan minőségben elállnak, sőt, még különleges tárolást sem igényelnek.
3. A Bonduelle termékei abban az időszakban is rendelkezésére állnak, amikor friss áru nincs a kereskedelemben, ezáltal az összes háziasszony változatosabbá teheti a főztjét és akár a család étrendjét is. Ha mindig tart otthon konzervet, nem érhetik önt „meglepetések”, vagyis nem okozhat gondot egy váratlan vendég betoppanásakor egy ebéd vagy egy vacsora összeütése sem.
4. A Bonduelle termékei kiválóak abban az esetben is, ha ön vagy családja diétázni szeretne. Táplálkozáskutatók számos felmérése támasztja alá, hogy a fogyás könnyebben indul meg zöldségek, gyümölcsök hatására, ezért minden étkezéshez javasolt azok fogyasztása.
5. Ha fitt szeretne maradni, édességek alternatívájaként is fogyaszthat konzerv- vagy mirelitzöldségeket. Nassolni nem csak csokoládét, cukrot, péksüteményeket lehet! Az édes kukorica vagy a finom bébirépa természetes cukrot tartalmaz, amely jobban felszívódik, de ugyanúgy kielégíti az édesség utáni vágyat.
6. Dietetikusok által igazolt tény, hogy minden újabb adag zöldség vagy gyümölcs fogyasztása jelentősen mérsékeli a szívbetegségek kialakulását. Ha konzerv- vagy mirelitzöldségekkel főz tehát, még egyes daganatok kialakulásának rizikóját is csökkentheti! Ráadásul a zöldségek energiát adnak a jobb agyműködéshez, erősítik az immunrendszert, javítják az emésztést – ezek pedig mind hozzájárulnak családja egészségéhez.
7. A tévhitek ellenére a Bonduelle termékei egészségesek, hiszen mesterséges tartósítószer helyett a konzervtermékek 115-130°C-on hőkezeléssel tartósítottak. A különleges konzerválási eljárásnak köszönhetően ráadásul vitamin- és ásványianyag-tartalmukból nem, vagy csak alig vesztenek a zsenge zöldségek, így ínycsiklandó finomságokat készíthet belőlük, miközben garantált a teljes értékű táplálkozás.
8. Főztjei kiváló ízének alapkövetelménye a frissesség és a zamatos íz, amelyet a Bonduelle konzerv kukoricái, gombái és zöldborsói a megfelelő időzítésnek köszönhetően mindig garantálnak, betakarításuk és feldolgozásuk között ugyanis csupán pár óra telik el!
9. Egy jó étel csak jó alapanyagokból készülhet. A Bonduelle konzervtermékei közül 11 rendelkezik a Kiváló Magyar Élelmiszer minősítéssel, így azok garantáltan ízletessé varázsolják főztjeit.
10. Ha mindig tart a háztartásban legalább egy konzervet vagy csomagot a Bonduelle egyes termékeiből, bármikor számtalan ízletes recept közül választhat, hogy változatosabbá tegye főztjeit és egészségesebbé egész családja étrendjét. Ötletes és könnyen elkészíthető receptekért látogasson el a http://bonduelle.hu/recepttar oldalra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Lidl bemutatta tizedik, jubileumi szakácskönyvét
A Lidl bemutatta 10. szakácskönyvét, amely közel 4 millió megjelent…
Tovább olvasom >Magyar női vízilabda támogatója lett a Helia-D
Együttműködési megállapodást jelentett be a Helia-D és az UVSE Vízilabda…
Tovább olvasom >Kacsából és a libából nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget
Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi…
Tovább olvasom >