Bonafarm: a téliszalámiba csakis magyar hús kerül
Teljesíti a Pick a hungarikummal együtt járó előírásokat, így a téliszalámiba kizárólag magyar hús kerül – mondta a HVG.hu-nak szegedi gyárat is működtető Bonafarm Zrt. vezérigazgatója, Csányi Attila.
Viszont az európai oltalmat élvező „szegedi szalámival” együtt járó rendkívül szigorú előállítási szabályokat a hazai sertéságazat súlyos válsága miatt nem lehet és nem is rentábilis betartani – tette hozzá.
Csányi Attila a cégcsoportot tulajdonló Csányi Sándor bankár fia, aki szerint a hvg.hu által nyilvánosságra hozott minisztériumi lista a hazai agrárium válságának egyik tünete. A cégvezető azt mondta, „a családi gazdaság – nagyüzem” szembeállítás helytelen, mert a két fél együttműködése nélkül szinte lehetetlen a magyar húsipar megmentése.
A szakember elmondta: ha külföldről is vásárolnak húst, azt nem azért teszik, mert olcsóbb vagy rosszabb minőségű, hanem azért, mert Magyarországról nem tudják beszerezni.
(Világgazdaság Online)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Lidl bemutatta tizedik, jubileumi szakácskönyvét
A Lidl bemutatta 10. szakácskönyvét, amely közel 4 millió megjelent…
Tovább olvasom >Magyar női vízilabda támogatója lett a Helia-D
Együttműködési megállapodást jelentett be a Helia-D és az UVSE Vízilabda…
Tovább olvasom >Kacsából és a libából nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget
Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi…
Tovább olvasom >