Bolygóbarát tojásokat kínál a Morrisons áruházlánc
A Morrisons az első szupermarket, amely azon kötelezettségvállalása részeként, hogy 2030-ra közvetlenül a „nulla kibocsátású” brit gazdaságok szállítják az eladásra szánt tojásmennyiséget, elindította a Bolygóbarát tojás forgalmazását, ami a gazdaságokban történő szén-dioxid-semleges termelésből származik.
A kezdetben mintegy 60 üzletben, 10 hónapos tesztidőszakban megvásárolható tojások olyan farmról származnak, ahol a tyúkokat a rovarokon alapuló étrenddel táplálják, amely abszolút szójamentes. A rovarokat a Morrisons pékségeiből, illetve gyümölcs- és zöldségtelepeiről származó élelmiszer-hulladékkal táplálják. Ez a rendszer csökkenti a szójatermelés okozta erdőirtást, és kiküszöböli a szója szállítása révén keletkező szén-dioxid-kibocsátást. A tyúk étrendjét helyben termesztett gabonafélékkel is kiegészítik, hogy csökkentsék a környezet terhelését. A yorkshire-i tojásfarm, ahonnan a Bolygóbarát tojások első készlete származik, pedig egy nagy szélturbinával és 50 kWh-s napelemekkel rendelkezik, hogy ellensúlyozza a gazdaságban fennmaradó üvegházhatású gázok kibocsátásának mértékét a fákkal beültetett földterületen. //
Kapcsolódó cikkeink
„Környezetbarát” fehér tojás bevezetésével támogatja a Morrisons a gazdákat
Chuckle Eggs termékcsaládját fehér tojásokkal bővíti a Morrisons a „For…
Tovább olvasom >Újabb több mint 2000 termék árát csökkentette a Morrisons
Augusztus végétől több ezer terméket kínál jelentősen alacsonyabb áron a…
Tovább olvasom >Egy ideig újra kapható lesz az ikonikus Marathon szelet az Egyesült Királyságban
A Mars Wrigley UK 34 év után ismét elérhetővé teszi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >