Bocuse d’Or: Tizenharmadik hely és legjobb tál különdíj Magyarországnak
A világ egyik legrangosabb gasztronómiai versenyén, a Bocuse d’Oron Magyarország a 13. helyezést érte el, de a magyar csapat kiemelkedő teljesítményét a legjobb tál különdíjával ismerték el. Az első három helyezett Franciaország, Dánia és Svédország lett.
A magyar csapat vezetője Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese volt. A csapat commis-ja Fodor Noel, coach-ja Szabó László, míg a csapatelnök a Michelin-csillagos Stand Étterem sous-chefje, Dalnoki Bence volt, aki az előző versenyen bronzérmet szerzett.
A versenyfeladat rendkívüli kreativitást és technikai tudást igényelt. A táltémához őzgerincet kellett készíteni csontosan, mellé őzszüzeket és őzlapockából készült pitét kellett tálalni, valamint libamájat és gyümölcsös köretet is felhasználva. A side dish-hez teát és töltött tésztát kellett készíteni. A tányértéma egy zelleres, halas, homáros minitál volt, amely szintén a zsűri elé került.
Az eredmények és a különdíj is bizonyítják, hogy Magyarország helyet követel magának a nemzetközi gasztronómia élvonalában. A csapat elhivatottsága és kreativitása ismét megmutatta, hogy a magyar gasztronómia versenyképes a világ legjobbjai között.
Kapcsolódó cikkeink
A magyar Bocuse d’Or csapat promóciós filmje – A nap videója
Január 26-án versenyez a Bocuse d’Or idei döntőjén a magyar…
Tovább olvasom >Történelmi győzelem az ifjúsági szakács VB-n
A Bocuse d’Or előszobájaként is emlegetett Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság…
Tovább olvasom >Bocuse-bajnokok, ha találkoznak
A skandináv gasztronómia csillaga, a norvég Christian André Pettersen szeptemberben…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gyorsuló infláció Magyarországon: brutális élelmiszerdrágulás és kérdéses hatékonyságú intézkedések
2025 februárjában ismét gyorsult az infláció Magyarországon: a fogyasztói árak…
Tovább olvasom >Megjelent az árrésstop részletes szabályozása: kiket érint és milyen termékekre vonatkozik?
A Magyar Közlönyben megjelent a kormány által bevezetett árrésstop részletes…
Tovább olvasom >A pulykaágazat kihívásai és lehetőségei: így látja a jövőt a Gallicoop
A pulykahús évekig a hazai és nemzetközi piac egyik meghatározó…
Tovább olvasom >