Bocuse d’Or magyar döntő
Október 26-án zajlott a Bocuse d’Or magyar döntője, amelynek tétje az volt, ki képviseli hazánkat a szakma legismertebb versenyének márciusi európai fordulóján, amely a norvégiai Trondheimben kerül majd megrendezésre. A hírek szerint a norvégiai versenyen – nem meglepetés – a tengeri állatok kapják a főszerepet.
A cikk a Trade magazin 2023/11. lapszámában olvasható.
A hazai megmérettetésen négy séf kapott lehetőséget, hogy saját commis-jukkal, valamint a nekik kisorsolt második commis-val bemutathassák tudásukat a szakma legkiválóbbjaiból álló szakmai zsűri előtt.
A győzelmet Kelemen Roland (Hunguest Sóstó, Nyíregyháza) szerezte meg, commis-ja Fodor Noel volt. A díjazottak:
– A legjobb csapatmunka: Balog Szabolcs és Takács László, – A legjobb hal: Hack Barnabás, – A legjobb commis: Kaiser Botond,
– A legfenntarthatóbb tál: Hack Barnabás, – A médiazsűri különdíja: Molnár Bence. Az idei Életműdíjat a két Michelin-csillagos Platán Gourmet séfje, Pesti István vehette át. //
Kapcsolódó cikkeink
Történelmi győzelem az ifjúsági szakács VB-n
A Bocuse d’Or előszobájaként is emlegetett Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság…
Tovább olvasom >Bocuse-bajnokok, ha találkoznak
A skandináv gasztronómia csillaga, a norvég Christian André Pettersen szeptemberben…
Tovább olvasom >A HoReCa-piac kihívásai nem múlnak, csak változnak – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
Közel 1100 „diák” iratkozott be az FMCG Szabadegyetemre, hogy szeptember…
Tovább olvasom >További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >