Bocuse d’Or magyar döntő
Október 26-án zajlott a Bocuse d’Or magyar döntője, amelynek tétje az volt, ki képviseli hazánkat a szakma legismertebb versenyének márciusi európai fordulóján, amely a norvégiai Trondheimben kerül majd megrendezésre. A hírek szerint a norvégiai versenyen – nem meglepetés – a tengeri állatok kapják a főszerepet.
A cikk a Trade magazin 2023/11. lapszámában olvasható.
A hazai megmérettetésen négy séf kapott lehetőséget, hogy saját commis-jukkal, valamint a nekik kisorsolt második commis-val bemutathassák tudásukat a szakma legkiválóbbjaiból álló szakmai zsűri előtt.
A győzelmet Kelemen Roland (Hunguest Sóstó, Nyíregyháza) szerezte meg, commis-ja Fodor Noel volt. A díjazottak:
– A legjobb csapatmunka: Balog Szabolcs és Takács László, – A legjobb hal: Hack Barnabás, – A legjobb commis: Kaiser Botond,
– A legfenntarthatóbb tál: Hack Barnabás, – A médiazsűri különdíja: Molnár Bence. Az idei Életműdíjat a két Michelin-csillagos Platán Gourmet séfje, Pesti István vehette át. //
Kapcsolódó cikkeink
A Bocuse d’Or főtámogatója
A támogatási megállapodás megújításának köszönhetően 2027-ig biztosan a METRO a…
Tovább olvasom >Hogy készül a magyar siker?
Mint a szakácsoknak a Bocuse d’Or, olyan egy cukrásznak az…
Tovább olvasom >Magyarok a Bocuse d’Or előtt – A nap képe
A fiúk egészséges önbizalommal várták a versenyt és a várakozásokhoz…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >