Bocuse d’Or elődöntő a METRO Vevőakadémián
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia megtartotta a világ egyik legrangosabb séfversenyének magyarországi elődöntőjét a budaörsi METRO Vevőakadémián. A kulináris világ legnagyobb presztizsű szakmai rendezvényén hét séf mérte össze tudását, akik közül Volenter István és Szabó László jutottak tovább a verseny hazai döntőjébe. A versenyzéshez a legkorszerűbb konyhai technológiával felszerelt, tizenkét főzőállásos, a METRO Vevőakadémián található tankonyha biztosított helyszínt.
A több mint két évtizedes múlttal rendelkező Bocuse d’Or honosította meg először Európában, majd az egész világon azt a fajta versenyzést, ahol az indulók a világ legnagyszerűbb séf-zsűrije előtt készítik el adott időre a versenymunkájukat. A verseny menete a mai hazai elődöntőn is hasonlóképpen zajlott: hét tehetséges magyar séf öt és fél óra alatt igyekezett a legaprólékosabb részletességgel megalkotni két tökéletes fogást: egy hal-, valamint egy húsételt. A versenyműveket olyan, nagy szakmai múlttal rendelkező szakemberek zsűrizték, mint Kreil Vilmos (a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke), Kalla Kálmán (mesterszakács, a METRO Vevőakadémia oktatóséfje), valamint Varga Károly (a Magyar Gasztronómiai Szövetség alelnöke). A zsűriben továbbá helyet kapott Fausto di Vora, a legendás hírű budapesti Fausto’s tulajdonos-séfje és Barbara Martina, a Michelin csillagos Bibendum étterem konyhafőköke, aki kizárólag erre az alkalomra érkezett Magyarországra. Az olasz zsűritagok egyben üdvözölték a Spritzzoso-t, a klasszikus olasz long-drink a versennyel egy időben tartott premierjét. Az elődöntőn készült versenyműveket azonban nem csak a zsűritagok kóstolhatták meg, hanem a helyszínen megjelent közönség is részesülhetett ebben a különleges kulináris élményben.
A mai nyertesek már biztosan versenyezni fognak az októberi magyar döntőben. A további versenyzők kapott pontszámaik alapján a többi elődöntő versenyzőinek eredményeivel összevetve juthatnak majd a Bocuse d’Or döntőjébe.
„Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a tavaly ősszel megnyílt Vevőakadémia máris egy ilyen rangos kulináris verseny helyszíneként szolgált, hiszen a tudásközponttal a kezdetektől fogva a magyar gasztronómiát és vendéglátást kívánjuk támogatni” – mondta el az eseményen Dávid Gábor, a METRO Kereskedelmi Kft. Vevőmenedzsment igazgatója.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >