Biztonságosak a Kaiser Food termékei
A cég a múlt héten maga jelentette be, hogy norvég-dán kereskedők közvetítésével ír sertésmáj került az üzembe. Ezért azonnal zárolták a telephelyen lévő alapanyagot, feldolgozott készítményeket, s a történtekről azonnal értesítették kereskedelmi partnere
Bognár Lajos, a Mezőgazdasági
Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) elnökhelyettese
bejelentette, hogy a laboratóriumi eredmények
bizonyították, a Kaiser Food termékei nem
tartalmaznak az egészségre káros mennyiségű
dioxint.
Süth Miklós országos
főállatorvos, az agrárminisztérium
szakállamtitkára kedden elrendelte minden, Írországból
származó, 2008. szeptember 1. és 2008. december
6. között előállított sertéshús
forgalmazásának tilalmát, azonnali kivonását
a forgalomból, valamint megsemmisítését.
Az ilyen húsból előállított összetett,
illetve feldolgozott termékek forgalmazhatóságát
dioxinra, illetve dioxinszerű anyagokra vonatkozó kedvező
eredményű laboratóriumi vizsgálat elvégzéséhez
kötötte.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
10 éves a MOL Fresh Corner – az olimpiai bajnoktól a Tankcsapdáig mindenki az ország legkedveltebb hot-dogját ünnepli
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Maklárról a csillagokig: az űrcsoki utazása
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Exkluzív vásárlói bulit szervez a Lidl az egyik budapesti üzletébe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >