Bizakodóan tekint a jövőbe a Magyar Cukor Zrt.
A cég fenntartja, sőt jövőre várhatóan bővíti termelését, az Európában egyedülálló biogáz-berendezéssel ellátott és így rendkívül hatékonyan működő kaposvári gyárban hamarosan legyártják a jövő évben a boltok polcára kerülő cukrot.
Az osztrák Agrana
élelmiszeripari csoporthoz tartozó társaság
cukorkvótája 105 ezer tonna, amely a magyar lakossági
és ipari felhasználás mintegy harmada. Ennek a
mennyiségnek a döntő részét a cég a
kaposvári gyárban, magyar alapanyagból gyártja
le. Kizárólag itt készül a Koronás
Cukor, amely számos változatban, kristály-,
kocka-, por-, sütő-, befőző- és diszítőcukorként
kerül a boltok polcaira, és a karácsonyra
készülődő magyar háztartásokba.
Az idei cukorrépa-betakarítási
kampány szeptember végén kezdődött meg. A
mintegy 450 millió forintos beruházással
felkészített üzemben a várhatóan
december közepén végződő szezon során
három műszakban 250 dolgozó végezte a munkát.
A kaposvári cukorgyár
fejlesztése továbbra is napirenden van a cégnél.
A vállalat a jövő évben központját is
átköltözteti Kaposvárra, s a tulajdonos
további döntéseitől függő ütemezésben
újabb, kapacitásnövelő beruházásokat
is terveznek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >Csatlakozik a Bonafarm Csoporthoz Szautner Péter
A Bonafarm Csoport vezérigazgató-helyetteseként és csoport stratégiai igazgatóként folytatja pályafutását…
Tovább olvasom >A Lidl és az Agrárminisztérium bejelentette: indul a hazai dinnyeszezon
Megérkezett az első, magyar beszállítóktól származó görögdinnye szállítmány a Lidl…
Tovább olvasom >