Bizakodóan tekint a jövőbe a Magyar Cukor Zrt.
A cég fenntartja, sőt jövőre várhatóan bővíti termelését, az Európában egyedülálló biogáz-berendezéssel ellátott és így rendkívül hatékonyan működő kaposvári gyárban hamarosan legyártják a jövő évben a boltok polcára kerülő cukrot.
Az osztrák Agrana
élelmiszeripari csoporthoz tartozó társaság
cukorkvótája 105 ezer tonna, amely a magyar lakossági
és ipari felhasználás mintegy harmada. Ennek a
mennyiségnek a döntő részét a cég a
kaposvári gyárban, magyar alapanyagból gyártja
le. Kizárólag itt készül a Koronás
Cukor, amely számos változatban, kristály-,
kocka-, por-, sütő-, befőző- és diszítőcukorként
kerül a boltok polcaira, és a karácsonyra
készülődő magyar háztartásokba.
Az idei cukorrépa-betakarítási
kampány szeptember végén kezdődött meg. A
mintegy 450 millió forintos beruházással
felkészített üzemben a várhatóan
december közepén végződő szezon során
három műszakban 250 dolgozó végezte a munkát.
A kaposvári cukorgyár
fejlesztése továbbra is napirenden van a cégnél.
A vállalat a jövő évben központját is
átköltözteti Kaposvárra, s a tulajdonos
további döntéseitől függő ütemezésben
újabb, kapacitásnövelő beruházásokat
is terveznek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >Tíz millió forintnyi tetőcserepet ajánlott fel a törökbálinti Tábitha Hospice Ház építéséhez a Wienerberger
Tizenharmadik alkalommal indult el a „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő aktivitás,…
Tovább olvasom >