Bivalymozzarellát és ricottát gyárt a gyomaendrődi üzem
A meglévő, de évek óta nem termelő üzemet mintegy 50 millió forintból újították fel, 35 milliót a Földművelésügyi Minisztérium (FM), 4,5 milliót az önkormányzat adott hozzá, de a Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és az olasz partnerek is hozzájárultak a beruházáshoz. Az üzemet olasz technológiával olasz sajtkészítő mesterek vezetik majd, három munkavállalónak és szeptembertől a diákoknak adva munkát mint duális képzőhely. Az üzem a mezőtúri bivalytelepről származó tejből naponta 1000–1200 liternyit dolgoz fel. Elsősorban bivalymozzarellát és ricottát, kisebb mennyiségben bivalytejből készült joghurtféléket gyártanak majd, melyet a magyar piacon terveznek értékesíteni. A későbbiekben bivalytejből készült fagylaltot is gyártanak majd.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Új igazgatói kinevezések hazánk legnagyobb flottakezelőjénél, az Ayvensnél
Az eddigi szerepkörök átalakításával új igazgatókat neveztek ki a piacvezető…
Tovább olvasom >Veszélyes garnélarák került forgalomba – visszahívást rendeltek el
Állatgyógyászati szermaradékot találtak vietnámi eredetű fagyasztott garnélanyársban, amely Magyarországon is…
Tovább olvasom >Rekordarányban kerültek saját márkás termékek a vásárlók kosarába
Februárban a Kifli.hu vásárlóinak több mint háromnegyede választott az online…
Tovább olvasom >