Nem életbiztosítás ma az Andrássy úton éttermet nyitni, ám a Big Fish tulajdonosai keveset bíztak a véletlenre: a gasztronómiai koncepciót – ők a seefood bistro kifejezést tengeri bisztrónak fordítják – és az ehhez elengedhetetlen friss alapanyagot az ínyencek körében nagyon népszerű Budaörsi Halpiac és az ott működő Dokk büfé megálmodója, az éttermit pedig egy sikeres kommunikációs szakember hozza. A mindenkori frissesség oltárán fel kellett áldozni a klasszikus étlapot – ennek ésszerűségét a vendégek túlnyomó hányada elfogadja, és ahogy egy kikötői piacon tenné, többnyire a pultból választ. Persze egy belvárosi étteremmel szemben nem ugyanazok az elvárások, mint egy piacival, vannak tehát állandó, elmaradhatatlan elemek is a kínálatban: lazac, kagyló, tengeri halászlé, no és a mi étkezési kultúránkban még csak a helyét kereső fish and chips. A főételek ára 1500–15 000 forint között mozog, de a határ az ég, hiszen a különlegességeket itt is súlyra mérik. A borválaszték a halhoz-fehér-bort közhelyhez illik: a 3 tucatnyi borból és proseccóból mindössze 5-6 a rozé és a vörös, az alkoholmentes italokat a most igen trendi házi szörpök és limonádék képviselik.
A belsőépítészek már a kezdetektől részt vettek a Big Fish „összerakásában”, a bisztró enteriőrjének minden lehetséges eleme a frissesség üzenetét közvetíti. 10-15 éve azt mondták volna rá, témaétterem: a berendezés mintha egy kikötői raktárban kis költséggel kialakított vendéglőben állna, ahol a betonpadlón még kivehetők a targoncák közlekedését irányító nyilak is…
Budapest, Andrássy út 44.
Konyhafőnök: Gátfalvi Béla
Tervező: minusplus építésziroda
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >