Bezárja joghurtgyárát a Danone Barcelona mellett
Az Alpro márka tulajdonosa a döntéssel „a márkák versenyképességét” és „ipari hatékonyságát” kívánja növelni.
A francia tejipari óriás, a Danone megerősítette a hírt, miszerint bezárja a Barcelonától északra, Parets del Vallès-ban működő joghurt és növényi alapú joghurt gyárát.
Január 12-i közleményében a vállalat közölte, hogy megkezdte a tárgyalásokat „az üzem tevékenységének esetleges beszüntetéséről” „a munkavállalók jogi képviselőivel”. Az Europa Press spanyol hírügynökség szerint a bezárás mintegy 157 munkavállalót érint.
A szakszervezetek kategórikusan elutasítják a bezárásra vonatkozó terveket és a vállalatot közleményben szólították fel szándékainak megmásítására és egy olyan terv megfogalmazására, amely garantálja az üzem működésének folytatását és a munkahelyek megtartását.
A Danone közölte, hogy a döntés „a helyi racionalizálási folyamat részeként született, amelynek célja a márkák versenyképességének erősítése és az ipari hatékonyság növelése”.
A vállalat emellett a reindusztralizáció ösztönzésére törekszik azzal a céllal, hogy „a térségben elősegítse az ipari folyamatosságot és minimalizálja a munkaerőre gyakorolt hatást”.
Az Europa Press szerint a Danone már megkezdte az üzem új tulajdonosának keresését.
Kapcsolódó cikkeink
A spanyol kormány kitiltja az ultrafeldolgozott élelmiszereket és energiaitalokat az iskolákból
A spanyol kormány kitiltja az ultrafeldolgozott élelmiszereket és energiaitalokat az…
Tovább olvasom >Átszervezi a németországi gyártást a Danone
A francia Danone „Renew Danone” programjának keretében átalakítja gyártási struktúráját,…
Tovább olvasom >Árcsökkentéssel könnyíti a háztartások életét a Lidl és az Eroski
Jelentősen csökkentette árait a Lidl és az Eroski annak érdekében,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Áprilisban enyhén nőtt a GKI konjunktúra indexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >Fejenként 62 kg ételt pazarolunk el évente
Egyre égetőbb problémát jelent az élelmiszer-hulladék és a túlfogyasztás: a…
Tovább olvasom >A gazdálkodókban bíznak a legjobban
Az EIT Food Consumer Observatory legfrissebb, 2024-es Food Trust Reportja…
Tovább olvasom >