Bezár a Debreceni Csoport egyik húsüzme
A szolnoki székhelyű Debreceni Csoport Húsipari Kft. a szűkülő piaci lehetőségekre és a gyártás optimalizálására hivatkozva bezárja debreceni üzemét – olvasható a társaság közleményében.
A Debreceni Csoport – mely a hazai húsipar második legmeghatározóbb szereplője – az elmúlt évek felvásárlásai révén öt húsfeldolgozó- és készítménygyártó üzemmel rendelkezik az ország különböző pontjain és egy vágóhíddal Debrecenben. A vállalat a friss tőkehús és a feldolgozott húskészítmény szegmensekben aktív.
A társaság közleménye szerint a belföldi húsipari piac alapvető, strukturális konszolidációja az elmúlt 20 évben nem valósult meg. Ennek következtében a magyarországi friss húsipari termékek nem jelentenek versenyképes árut, szolgáltatást a nyugat-európai húsipari cégek termékeivel, nagy arányú kihasználatlan kapacitás mellett.
Alapvetően jellemző a belföldi húsipari piacra a nagyfokú diverzifikáltság, több száz, kisvállalati kategóriát képviselő vágóhíd és húsfeldolgozó üzem működik Magyarországon. Mindezeken túl Európa egyik legmagasabb áfa-terhe tovább nehezíti az ágazati tevékenység eredményességének megvalósítását.
A Debreceni Csoport szerint öt gyártó üzemmel és extra gyártási kapacitások megléte miatt a vállalat nem tud elérni versenyképes pozíciót az egyre inkább szűkülő piacon. A vállalat döntése értelmében elengedhetetlenül szükséges a gyártókapacitás optimalizálása annak érdekében, hogy vásárlóink a lehető legjobb minőségű termékekhez juthassanak versenyképes árakon.
Mindezen okok miatt a vállalat úgy döntött, hogy a debreceni üzemében a tevékenységeit leállítja, az üzemet bezárja. A Debrecenben gyártott termékek gyártását a vállaltcsoporthoz tartozó más magyarországi gyárak veszik át. A tervek szerint a bezárással a cég eredményesebb és versenyképesebb lesz, valamint megerősíti pozícióját a piacon. Továbbá a Debreceni Csoport célja a jövőben a húskészítmény-gyártás piacán való erős pozíció megőrzése, amely egyedül a termelési tevékenység konszolidációja mellett mehet végbe, amelynek célja meglévő kapacitásaink hatékonyabb kihasználtsága, valamint a meglévő magyarországi munkahelyek megtartására minél nagyobb számban – írja a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Százezrével vásároljuk a speciális élelmiszereket
Intelligens keresőt vezet be a Kifli.hu a speciális étrendet követők…
Tovább olvasom >12 358 rászoruló lakhat jól a Tesco és vásárlói által két nap alatt gyűjtött élelmiszerekből
A tavalyi mennyiséghez képest 100 tonnával több adomány érkezett a…
Tovább olvasom >„Mancs a bajban!” – tízezrek fogtak össze a menhelyi állatokért
Sikerrel zárult a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány…
Tovább olvasom >