Bereznay Tamás nem mindennapi receptversenyt hirdetett meg
Bereznay Tamás séf neve sok háziasszony és hobbiszakács számára jól ismert, receptjei segítségével sokan „főzték” már meg a kiválasztottjuk szívét vagy kápráztatták el a vacsoraasztalnál családjukat. Mint megszállott macskabarát azonban biztosan nem találkoztak még vele eddig. Most azonban útjára indította az idei év egyik legkülönlegesebb receptversenyét, ahol a hozzá hasonló cicabolondoktól várja a minél ínycsiklandóbb étel tippeket, amelyeket a GOURMET macskaeledelek ízvilága ihlettett.
A gasztronómia életünk szerves része, talán sokan nem is gondolunk bele, hogy mennyire fontos szerepet játszik a mindennapjainkban, mennyire meghatározó az elfogyasztott ételek kiválasztása, egy reggeli, ebéd, vagy éppen vacsora rituáléja. A családunkkal eltöltött közös étkezések a legfontosabb részei a napunknak. Házi kedvencünk, így cicánk is ugyanúgy családunk része, akinek szintén finom, változatos falatokkal kedveskedhetünk úgy, hogy közben ma már szem előtt tudjuk tartani speciális táplálkozási igényeit a számukra fejlesztett eledeleknek köszönhetően. Bereznay Tamás macskabarátként erre szeretné felhívni a figyelmet különleges kezdeményezésével, az ország első GOURMET receptversenyével, amely során olyan recepteket vár a gondos gazdiktól, amelyeket macskaeledelek ízvilága ihletett, a részleteket pedig itt olvashatjátok:
http://eletmodkozpont.hu/nyeremenyzona/gourmet-hostess-promocio-es-nyeremenyjatek
Inspirációként pedig íme hét ötlet Tamástól olyan hús-és halétel kombinációkra tavaszi zöldség és gyümölcs kiegészítőkkel, amelyet mind a GOURMET macskaeledel ínyenc ízvilága ihletett.
Csirke – fejes saláta
A friss, roppanós fejes salátánál talán nincs is finomabb. A rántott vagy grillezett csirkéhez a legjobban illő saláta. Ne áztassuk ecetes saláta lébe, mert pillanatok alatt tönkremegy és elveszti az üdeségét. Tálalás előtt locsoljuk meg olívaolajjal, citromlével vagy pár csepp vörösbor ecettel.
Tonhal – retek
A tonhalpástétomhoz vagy a grillezett tonhalhoz citromlével, sóval és olívaolajjal marinált hónapos retek salátát kínáljunk.
Nyúl – spárga
A nyúlhoz kiváló köret a zöld és fehérspárga egyaránt. Tisztítás után, sós, citromos vízben egy-két percig főzzük, majd kevés olívaolajjal meglocsolva azonnal tálaljuk. Használjuk ki a lehetőséget, amíg kapunk hazai spárgát, fogyasszunk belőle minél többet akár nyersen is.
Bárány – újburgonya
Készítsünk a bárányhoz újburgonyát! A megmosott, esetleg félbevágott újburgonyát, kevés vajon, fedő alatt kb. 15 perc alatt készre pároljuk. Miután megpuhult, nagy lángon, friss rozmaringgal megszórva pirítsuk barnára. Ha különlegesebb ízre vágyunk, dobjunk mellé pár gerezd héjas fokhagymát és locsoljuk meg kevés fehér borral.
Kacsa – eper
Nem is gondolnánk, hogy a kacsamellhez milyen finom salátát készíthetünk eperből. Kevés epret cukorral és balzsamecettel turmixolunk össze, majd leszűrjük. Az így kapott dresszinggel locsoljuk meg a friss salátát, amibe tehetünk félbevágott eper szemeket is. Ilik még hozzá a lilahagyma, az újhagyma, a kápia paprika és a sült cékla is.
Nyúl – új sárgarépa
Nem csak a nyúl szereti a répát, mi is szeretni fogjuk a nyulat a répával. A zsenge friss répát pillanatok alatt elkészíthetjük, nem kell hosszú főzési időre számítani. Vajon párolva köménymaggal vagy serpenyőben megsütve fekete szezámmaggal különleges köretet készíthetünk belőle.
Lazac – tök
Aki eddig nem szerette a tökfőzeléket, készítsen hozzá grillezett lazacot, ami tökéletesen illik hozzá. Ne használjunk túl sok lisztet és az ecet helyett ízesítsük friss citromlével.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Üzleti tervezéshez egy kis segítség
A CEONET Klub és az Egyensúly Intézet újabb közös eseményre…
Tovább olvasom >Európai küldöttséget látott vendégül az NFFT és a BCSDH
Milyen európai szintű együttműködések segíthetik az európai és a hazai…
Tovább olvasom >Egyre sikeresebb a Modern gyárak éjszakája rendezvénysorozat
A Modern gyárak éjszakája országos online és élő rendezvénysorozat egyre…
Tovább olvasom >