Benyúlok a hűtőbe…
Már az is egészen újszerű élmény lehetett a vendégeknek, amikor az első így kialakított sörözőkben úgy 8-10 éve az asztaluknál maguk csapolhatták a sört, a fogyasztást pedig elektronikus berendezés mérte. Nos, az amszterdami Minibar a pincérfüggetlen bulizás ennél jóval összetettebb élményét adja, anélkül, hogy az általánosan megszokottnál több nyomógomb, chipkártya, érintőképernyő vagy hasonló „zavarja meg” az italozást. Tudniillik a vendégek arra az alkalomra kibérelt kis hűtőszekrényekből magukat szolgálják ki, azaz nem kell sorba állniuk a pultnál, vagy a felszolgálóra várniuk. Ehhez elég, ha személyi igazolványaikat vagy jogosítványukat átadják a személyzet valamelyik tagjának, cserébe pedig kapnak egy kulcsot a frizsiderjükhöz, és egy vödör jeget.
A számozott hűtőszekrények, amelyek beborítják a „falat”, különböző nagyságúak és tartalmúak – vannak sörösök, pezsgősök és vegyes hűtők. Ezeket úgy töltik, mint régen a szendvicsautomatákat töltötték: hátulról, így újratöltésük egyszerű, és a vendégek számára láthatatlan.
Nem fogunk csodálkozni, ha a koncepcióval, vagy annak egy-egy részletében módosított változatával a világ különböző részeiben, esetleg itthon is találkozunk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >