Benvenuti al Sud! Dél-Olaszország ízei a SIRHA Budapest-en
Idén különösen érdemes lesz ellátogatniuk a SIRHA Budapest élelmiszeripari vásárra az olasz konyha iránt érdeklődőknek. Az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ITA) standján hét olasz régióból 23 gyártó mutatkozik be, ezen kívül a mintegy 420 négyzetméteres kiállítói területen olívaolaj kóstolók és főzőshow-k fogják gazdagítani a programot.
Az olasz gyártók Dél-Olaszország különböző régióiból érkeznek a vásárra, nagyon változatos termékkínálattal.
Abruzzo-ból a Pastificio Fratelli De Luca hagyományos macaroni tésztát, a Jannamico Michele e Figli ola
sz likőröket és borokat, a Delixia az úgynevezett Dulce de Lecche tejkaramellát, az Agape tojásos, durum és friss tésztaféléket, a Compagnia del Caffé eredeti olasz pörkölésű kávét kínál majd az érdeklődőknek.
Basilicata tartományt a sört, tésztát és terményeket forgalmazó Granditerre fogja képviselni.
A Sac gyümölcslevei és gyümölcskoncentrátumai valamint a Gricaf-féle Moka Italia kávé Calabriaból érkezik a SIRHA-ra, szintén innen Antonio Muraca különféle, a tartományra jellemző pikáns szószokat, olívaolajat, borokat és egyéb élelmiszer különlegességeket fog kóstoltatni.
A Fratelli D’Acunzi paradicsomszószokkal, a Torrefazione Tafuri kávéval, a Polaris Group fagyasztott tortákkal és desszertekkel, a Liguori Pastificio gragnanói tésztával érkezik Campania-ból. Szintén ebből a tartományból a Tanagrina cég mozzarellát, bivaly mozzarellát, burrata sajtot hoz a vásárra.
A pugliai A. A. di Micco Pasqua valamint a borokkal is kiállító Francesco De Padova standjain különböző fajta olívaolajok lesznek kóstolhatók. Puglia-ból egy további pincészet, a Cantine Coppi bio, DOC és IGT borokkal állít ki, ezen kívül a Forni & Fattorie fagyasztott, hűtött és normál pékáruval érkezik.
Szardínia szigetéről két sajtgyártó, a Caseificio Antonio Garau és az Argiolas Formaggi vesz ré
szt a vásáron, Szicíliából pedig három cég, a Campo D’Oro (szószok, édes kenhető krémek), a Concetto DiNatale (fűszernövények), és a Montelauro (lekvárok).
Az Olasz Szigeten kialakított előadótéren az Olasz Olívaolaj Kóstolók Egyesületének (ONAOO) közreműködésével megismerkedhetünk Itália olívaolaj fajtáival, és azzal, hogy milyen ételekhez érdemes őket párosítani. Február 4-én olasz pizzákat, február 5-én és 6-án Mario Palermo, a TG Italiano séfje által elkészített fogásokat kóstolhatnak a résztvevők.
Az Olasz Külkereskedelmi Intézet (Italian Trade Agency) évek óta az egyik legjelentősebb kiállító a SIRHA Budapesten. Az Olasz Nagykövetség Kereskedelemfejlesztési irodájaként működő intézmény feladata az olasz-magyar kereskedelmi kapcsolatok ápolása és a Made in Italy termékek népszerűsítése, összhangban az olasz kormány és a Külügyminisztérium irányelveivel. Az ITA világszerte öt kontinensen van jelen, 78 külföldi irodából álló hálózata révén. Elsősorban az olasz kis- és középvállalkozásokat támogatja a külföldi piacok elérésében. Workshopokat, szemináriumokat, promóciós rendezvényeket és üzletember találkozókat szervez, melyek révén kereskedelmi együttműködések születhetnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Protechtor Future Summit: A gazdasági-politikai szakértők már az összeomlást várják, a cégvezérek körében viszont töretlen az optimizmus
Klímaváltozás, járványok, erőforráshiány, biztonsági fenyegetések – válságok mindig is voltak,…
Tovább olvasom >Itt van most Európa legolcsóbb karácsonyi vására
Az erdélyi Nagyszeben karácsonyi vására mára Európa egyik legkedveltebb adventi…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >