Benvenuti al Sud! Dél-Olaszország ízei a SIRHA Budapest-en
Idén különösen érdemes lesz ellátogatniuk a SIRHA Budapest élelmiszeripari vásárra az olasz konyha iránt érdeklődőknek. Az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ITA) standján hét olasz régióból 23 gyártó mutatkozik be, ezen kívül a mintegy 420 négyzetméteres kiállítói területen olívaolaj kóstolók és főzőshow-k fogják gazdagítani a programot.
Az olasz gyártók Dél-Olaszország különböző régióiból érkeznek a vásárra, nagyon változatos termékkínálattal.
Abruzzo-ból a Pastificio Fratelli De Luca hagyományos macaroni tésztát, a Jannamico Michele e Figli ola
sz likőröket és borokat, a Delixia az úgynevezett Dulce de Lecche tejkaramellát, az Agape tojásos, durum és friss tésztaféléket, a Compagnia del Caffé eredeti olasz pörkölésű kávét kínál majd az érdeklődőknek.
Basilicata tartományt a sört, tésztát és terményeket forgalmazó Granditerre fogja képviselni.
A Sac gyümölcslevei és gyümölcskoncentrátumai valamint a Gricaf-féle Moka Italia kávé Calabriaból érkezik a SIRHA-ra, szintén innen Antonio Muraca különféle, a tartományra jellemző pikáns szószokat, olívaolajat, borokat és egyéb élelmiszer különlegességeket fog kóstoltatni.
A Fratelli D’Acunzi paradicsomszószokkal, a Torrefazione Tafuri kávéval, a Polaris Group fagyasztott tortákkal és desszertekkel, a Liguori Pastificio gragnanói tésztával érkezik Campania-ból. Szintén ebből a tartományból a Tanagrina cég mozzarellát, bivaly mozzarellát, burrata sajtot hoz a vásárra.
A pugliai A. A. di Micco Pasqua valamint a borokkal is kiállító Francesco De Padova standjain különböző fajta olívaolajok lesznek kóstolhatók. Puglia-ból egy további pincészet, a Cantine Coppi bio, DOC és IGT borokkal állít ki, ezen kívül a Forni & Fattorie fagyasztott, hűtött és normál pékáruval érkezik.
Szardínia szigetéről két sajtgyártó, a Caseificio Antonio Garau és az Argiolas Formaggi vesz ré
szt a vásáron, Szicíliából pedig három cég, a Campo D’Oro (szószok, édes kenhető krémek), a Concetto DiNatale (fűszernövények), és a Montelauro (lekvárok).
Az Olasz Szigeten kialakított előadótéren az Olasz Olívaolaj Kóstolók Egyesületének (ONAOO) közreműködésével megismerkedhetünk Itália olívaolaj fajtáival, és azzal, hogy milyen ételekhez érdemes őket párosítani. Február 4-én olasz pizzákat, február 5-én és 6-án Mario Palermo, a TG Italiano séfje által elkészített fogásokat kóstolhatnak a résztvevők.
Az Olasz Külkereskedelmi Intézet (Italian Trade Agency) évek óta az egyik legjelentősebb kiállító a SIRHA Budapesten. Az Olasz Nagykövetség Kereskedelemfejlesztési irodájaként működő intézmény feladata az olasz-magyar kereskedelmi kapcsolatok ápolása és a Made in Italy termékek népszerűsítése, összhangban az olasz kormány és a Külügyminisztérium irányelveivel. Az ITA világszerte öt kontinensen van jelen, 78 külföldi irodából álló hálózata révén. Elsősorban az olasz kis- és középvállalkozásokat támogatja a külföldi piacok elérésében. Workshopokat, szemináriumokat, promóciós rendezvényeket és üzletember találkozókat szervez, melyek révén kereskedelmi együttműködések születhetnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >