Bemutatkozik a Bányai – Unicum Barista Component
Kávékülönlegességet mutat be a Zwack Unicum Nyrt. és a Bányai: az Unicum Barista receptúrájában is megtalálható Unicum Barista Component kávét ezentúl bárki elkészítheti otthon. A Costa Rica-i Bányai Specialty Coffee Research farmról származó arabica kávé szemes és kapszulás verzióban kapható, október 31-ig kizárólag az Unicum mintaboltjában, valamint webshopján, ezután pedig szélesebb körben is elérhető lesz. A Component kávé bevezetésével a két vállalat tovább erősíti összefogását, valamint rávilágít a kávé- és a likőrfogyasztás rituáléinak és kultúrájának hasonlóságaira.
Az Unicum-család legújabb tagja, az arabica kávékivonattal és több mint negyven különböző gyógynövényből készülő tölgyfahordóban érlelt Unicum Barista három éve mutatkozott be. Alapos kutatómunka és kísérletezés után született meg az innováció, amely mesterien ötvözi az ízjegyeket, valamint egyesíti a tradíciót és a kávézás hagyományát, ezáltal igen népszerűvé vált a fogyasztók körében.
A Component kávé – ahogy a neve is mutatja – az Unicum Barista kávémixének egyik alkotóeleme, a gondos pörkölés eredményeként telt étcsokoládéízt érezhetünk a csészében, lecsengésében az aszalt gyümölcsös jegyeket érezhetünk. Presszóként forró frissítője lehet a reggeleknek, tejjel ízesítve pedig bársonyos és lágy italt készíthetnek a fogyasztók.
„A Component három erős pillérre épül: a kávévariánsra, a feldolgozásra és a pörkölés módjára. A kutatás során elengedhetetlen volt a gyógynövényekkel való harmónia megtalálása. Az Unicum Barista-ra hangolt karaktere miatt tapasztalataink alapján koktélok szereplőjeként is tisztességgel helytáll”
– mesélte a Componentről Tóth Sándor kávészakértő.
Frissítő korty Costa Rica dűlőiről
A Bányai Coffee Research (BA.CO.RE) farm Costa Rica Lourdes völgyében húzódik 1450 méterrel a tengerszint felett, a kávéfarmon a Caturra és Catuai arabica kávécserjék egy, az Unicum Baristaról elnevezett dűlőben szívják magukba a napsugarakat. A kávét a szigetországban tradicionális és munkaigényes „Honey” módszerrel dolgozzák fel, a szüret után a meghagyják a babokon található cukorban és ásványi anyagokban gazdag nedves filmréteget, és a teljes száradásig naponta többször átforgatják a szemeket.
„Az Unicum-receptúra titkát családunk immár hat generáción át őrzi, az öt kontinensről válogatott gyógynövényeket és fűszereket gondos szaktudással és elhivatottsággal mérjük ki. Ezért is különleges a Zwack Unicum és a Bányai kapcsolata, a néhai Bányai László ugyanezt a szakértelmet és minőséget biztosította nekünk és bevezetett bennünket a kávé világába”
– mondta el Zwack Sándor a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke.
„Az Unicum Barista hároméves fejlesztése során közel harminc kávékeveréket teszteltünk Tóth Sándor kávéspecialista segítségével, míg végül megtaláltuk azt a kávét, amely méltó módon kiegészíti az Unicum ízjegyeit. A Componentet is ugyanilyen örömmel mutatjuk be azoknak, akik a minőségi kávézás élményét keresik.”
A Component szemes kávéként és kapszulás kiadásban október 31-ig kizárólag az Unicum mintaboltjában és webshopjában kapható, november 1-től kereskedelmi forgalomban szélesebb körben is elérhető.
Kapcsolódó cikkeink
Budapest Cocktail Week
Az italkultúra ismert és elismert szakembereit, valamint a koktélok szerelmeseit…
Tovább olvasom >Unicum, Unicum Szilva, Unicum Barista díszdobozban
Unicum/Unicum Szilva/Unicum Barista 0,7 l díszdobozban 2 minitermékkel Unicum/Unicum Szilva/Unicum…
Tovább olvasom >Rangos nemzetközi versenyen arannyal díjazták a Kalinkát
Arany minősítésben részesült a Kalinka Vodka a Meininger’s International Spirits Award (ISW)…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >