Bécsben nyitott üzletet a Matusz Vad leányvállalata
A győri Matusz Vad Zrt. osztrák leányvállalata, a Gastro-Genius GmbH Bécsben nyitott üzletet a nagybani piac egyik húscsarnokában.
A Gastro-Genius GmbH három éve működik Ausztriában, forgalma tavaly megközelítette az egymilliárd forintot, miután több mint 400 éttermet lát el magyar áruval.
A nevével ellentétben a Matusz-Vad már nem vadhúsfeldolgozó – azzal hét éve felhagyott – , hanem a HoReCa szektor mélyhűtött élelmiszerrel való ellátására specializálódott. A cég tulajdonosa Matusz Balázs hamar észrevette, hogy a vendéglátásból számos, minőségi fagyasztott termék hiányzik a vadhúsokon kívül, így bővítette a kínálatot: a jelenlegi közel 700 féle fagyasztott termékből álló kínálati listán a bárány-, borjú-, szárnyas- és füstölt húsok mellett zöldség- és burgonyafélék, édesvízi és tengeri halak, gyümölcsök, péksütemények és fűszerek is szerepelnek.
A társaság Magyarországon négyezer, a határon túl – Ausztriában és Szlovákiában – közel kétezer éttermet lát el. (D. K., Világgazdaság Online)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Adni Öröm! – Országos összefogás az iskolakezdéshez
Immár ötödik alkalommal hirdeti meg közös tanszergyűjtő akcióját a Magyar…
Tovább olvasom >10 millió forinttal támogatja a nehéz sorsú fiatalokat a Lidl
Nagy érdeklődés övezte a Lidl és a Tisza Cipő kollaborációja…
Tovább olvasom >Műanyag-cunami helyett üvegforradalom
Miközben a fenntarthatóság központi téma lett, több millió tonna műanyag-csomagolás…
Tovább olvasom >