Bécsben nyitott üzletet a Matusz Vad leányvállalata
A győri Matusz Vad Zrt. osztrák leányvállalata, a Gastro-Genius GmbH Bécsben nyitott üzletet a nagybani piac egyik húscsarnokában.
A Gastro-Genius GmbH három éve működik Ausztriában, forgalma tavaly megközelítette az egymilliárd forintot, miután több mint 400 éttermet lát el magyar áruval.
A nevével ellentétben a Matusz-Vad már nem vadhúsfeldolgozó – azzal hét éve felhagyott – , hanem a HoReCa szektor mélyhűtött élelmiszerrel való ellátására specializálódott. A cég tulajdonosa Matusz Balázs hamar észrevette, hogy a vendéglátásból számos, minőségi fagyasztott termék hiányzik a vadhúsokon kívül, így bővítette a kínálatot: a jelenlegi közel 700 féle fagyasztott termékből álló kínálati listán a bárány-, borjú-, szárnyas- és füstölt húsok mellett zöldség- és burgonyafélék, édesvízi és tengeri halak, gyümölcsök, péksütemények és fűszerek is szerepelnek.
A társaság Magyarországon négyezer, a határon túl – Ausztriában és Szlovákiában – közel kétezer éttermet lát el. (D. K., Világgazdaság Online)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Versenytényezővé válik a telephely az e-kereskedelemben
A digitalizáció és a fogyasztói elvárások gyors változása nyomán az…
Tovább olvasom >Exportban erősödik a Gyermelyi – alkalmazkodás a kihívásokhoz
A Gyermelyi Zrt. 2024-es pénzügyi beszámolója alapján világosan látszik: a…
Tovább olvasom >Önkéntes Vízadó program indul Budapesten
Önkéntes Vízadó programot hirdet Budapesten a 10 millió Fa, Budapest…
Tovább olvasom >