Bécsben nyitott üzletet a Matusz Vad leányvállalata
A győri Matusz Vad Zrt. osztrák leányvállalata, a Gastro-Genius GmbH Bécsben nyitott üzletet a nagybani piac egyik húscsarnokában.
A Gastro-Genius GmbH három éve működik Ausztriában, forgalma tavaly megközelítette az egymilliárd forintot, miután több mint 400 éttermet lát el magyar áruval.
A nevével ellentétben a Matusz-Vad már nem vadhúsfeldolgozó – azzal hét éve felhagyott – , hanem a HoReCa szektor mélyhűtött élelmiszerrel való ellátására specializálódott. A cég tulajdonosa Matusz Balázs hamar észrevette, hogy a vendéglátásból számos, minőségi fagyasztott termék hiányzik a vadhúsokon kívül, így bővítette a kínálatot: a jelenlegi közel 700 féle fagyasztott termékből álló kínálati listán a bárány-, borjú-, szárnyas- és füstölt húsok mellett zöldség- és burgonyafélék, édesvízi és tengeri halak, gyümölcsök, péksütemények és fűszerek is szerepelnek.
A társaság Magyarországon négyezer, a határon túl – Ausztriában és Szlovákiában – közel kétezer éttermet lát el. (D. K., Világgazdaság Online)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az Alibaba 50 milliárd eurót fektet mesterséges intelligenciába és felhőtechnológiába
Az Alibaba kínai technológiai óriáscég jelentős beruházást jelentett be a…
Tovább olvasom >A cégek közel fele emeli a cafeteria összegét a fizikai dolgozók körében idén
2025-ben jelentős változások történtek a béren kívüli juttatások terén Magyarországon:…
Tovább olvasom >Az AHR Expo-n debütáltak az LG legújabb HVAC megoldásai
Az LG Electronics (LG) a floridai Orlandóban megrendezett, világhírű AHR…
Tovább olvasom >