Barramundi halat kellene tenyésztenünk
Óriási gazdasági potenciál rejlik az egyelőre kevéssé ismert barramundi halban, aminek tenyésztésével Magyarország termálvízben rejlő lehetőségeit is ki tudná használni – írta a Magyar Hírlap pénteki száma.
A barramundi olyan hal, amely sós vízben születik, és édesvízben tölti életét. Szálkamentes, kiváló húsú és a legtöbb Omega–3 zsírsavat tartalmazza az édesvízi halak közül. Magyarországon egyedül a Jászkiséri Halas Kft. neveli és termeli az ausztrál halfajtát, évente száz tonna barramundi kerül a piacokra – ismerteti a lap.
Borbély Gyula, a Jászkiséri Halas Kft. tulajdonosa a Magyar Hírlapnak elmondta: a barramundi kevéssé ismert, pedig tenyésztése gazdaságos. Egy kilogramm barramundiért 2000-2400 forintot kérnek az értékesítők. Kelet-Közép-Európában, de a kontinens nyugati felén sem foglalkozik senki a barramundi nevelésével és telepítésével, így Magyarország nagyobb termelési potenciállal Európa jó részét el tudná látni – vélekedett. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Prémium ital, prémium irodalom
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kovász- és kombuchamegosztó kampányt indít a Felelős Gasztrohős Alapítvány
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Stílus, nyelv, eszköz
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

