Baromfitermelés: több mint 20 százalékkal bővíti dolgozói létszámát a Master Good csoport
Több mint 20 százalékos dolgozói létszámbővítést hajt végre október végétől-november elejétől a baromfiintegrációval foglalkozó kisvárdai-nyírkércsi Master Good (MG) csoport – közölte Bárány László, a cégcsoport tulajdonosa.
A foglalkoztatás növelésére az ad lehetőséget, hogy az alapanyag-termelésért felelős nyírkércsi Baromfi Coop (BC) Kft. 4,3 milliárd forintos beruházással fejlesztette szülőpár, keltető és broilercsirke-hizlaló telepeit, a feldolgozást végző kisvárdai Master Good Kft. pedig 1,5 milliárdból bővített baromfi-feldolgozó kapacitásait. A beruházások nyomán az MG jövőre 34-35 milliárd forintos árbevételt prognosztizál az idénre várható 27-28 milliárd helyett.
A fejlesztések nyomán a cégcsoport éves szinten 12 millióval több, csaknem 40 millió naposcsibét állíthat elő az eddigi 26-27 millió helyett. Bárány László szerint ez lehetővé teszi, hogy az MG teljes integrációja saját termelésből származó, ellenőrzött naposbaromfihoz jusson, amely állategészségügyi és minőségi szempontból is kiemelt tényezőnek minősül. A kapacitásbővítések végeredményeként a levágható broilercsirke-mennyiség évi 7,5 millió darabbal növekszik, így a csoport az eddigi 25-26 millió helyett összesen évi 32-33 millió csirkét dolgozhat fel 2013-tól. A termelésbővülés érezteti hatását az MG árbevételében is, amely jövőre előreláthatóan több mint 20 százalékkal, 34-35 milliárd forintra növekszik az idénre várt 27-28 milliárd helyett.
A cégcsoport a többlettermékeket nem „zúdítja rá” a hazai piacra, ahol – elsősorban a rendkívül magas általános forgalmi adó miatt – most egyébként is legfeljebb néhány százalékos árnövelést lehet elérni – jelentette ki a tulajdonos. Az MG ehelyett plusztermelésének 95 százalékát a külpiacokon értékesíti, ahol árérvényesítési lehetőségei is jobbak. A csoport ma összesen huszonnégy országban ad el csirkehúst, amelyek között nem csak uniós és térségbeli, hanem távol-keleti és afrikai államok is szerepelnek. A Master Good a közép-kelet-európai régióban az egyetlen olyan vállalkozás, amely főbeszállítója a McDonalds’s-OSI csoportnak. A közelmúltban az OSI Food a kapcsolatbővítés érdekében újra megkereste a vállalatcsoportot, mivel a McDonald’s a közeljövőben a marhahús rovására növelni kívánja csirketermékei forgalmát – mondta a tulajdonos. (agromonitor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Tépett sertéshússal érkezik a McDonald’s legújabb szendvicse
A hazai McDonald’s november 14-én mutatja be országszerte Maestro burgercsaládja…
Tovább olvasom >Az ételmentés menő! De vajon mennyire?- Lezajlott a Munch sajtóeseménye
“Miért menő az ételmentés?” címmel szervezett sajtóeseményt a Munch, melynek…
Tovább olvasom >Lidl Magyarország idén is zárva tart szenteste: az ünnep békéjét támogatja az áruházlánc
A Lidl Magyarország tavaly elindított hagyományát követve idén sem nyitja…
Tovább olvasom >