Barokk ételfőző fesztivál a hétvégén Fertődön
Az első Esterházy barokk ételfőző fesztivált a hétvégén tartják Eszterházán, a mai Fertődön. A program célja, hogy felelevenítsék és megőrizzék a barokk hagyományokat, a kor gasztronómiáját, a barokk egykori ízeit – mondta Klötzl Géza ötletgazda, főszervező szerdán az MTI-nek.
Ismertetése szerint a versenyző csapatok az úri konyha és a csárdakonyha kategóriában mérhetik össze tudásukat. Az előbbiben nyolc-tíz csapatot várnak, az utóbbiban 15-20 társaságra számítanak a szervezők.
A Tégy Magadért Kistérségi Közösségfejlesztő és Településfejlesztő Közhasznú Alapítvány (TÉMA) szervezi a fesztivált, amely pénteken koncerttel nyílik. A szombati nap a főzés jegyében telik. A háromfős csapatok legalább háromfogásos menüt készítenek, de az előzetes hírek szerint lesz tízfogásos ételsor is. Az alapanyagokat a támogatók jóvoltából a versenyzők megkapják, és a hozzávalókból a barokk kor ízvilágára jellemző ételeket kell készíteniük. Az étkeket szakértő zsűri bírálja Ferenci István mesterszakács elnökletével. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Üzleti tervezéshez egy kis segítség
A CEONET Klub és az Egyensúly Intézet újabb közös eseményre…
Tovább olvasom >Európai küldöttséget látott vendégül az NFFT és a BCSDH
Milyen európai szintű együttműködések segíthetik az európai és a hazai…
Tovább olvasom >Egyre sikeresebb a Modern gyárak éjszakája rendezvénysorozat
A Modern gyárak éjszakája országos online és élő rendezvénysorozat egyre…
Tovább olvasom >