Barcelona a négyzeten
Első pillantásra talán pihentnek tűnik az elképzelés, ám sok hasonló ötlet működik a világban: autóbuszokat, villamosokat alakítanak át éttermekké, sörözőkké, azok pedig a programban megfelelő ideig járják a nagyvárost, utasaik nézelődnek és persze „fogyasztanak”.
A tavaly nyáron forgalomba állított barcelonai Gourmet Bus is az étkezést kombinálja a városnézéssel, különlegessége legfeljebb abban van, hogy a spanyol nagyváros olyan szépségeinek és érdekességeinek megtekintése közben, mint például a Sagrada Familia, a La Rambla, vagy éppen a helyi focicsapat kultikus stadionja, a vendégek a ma egyébként is nagyon divatos katalán haute cuisine finomságait élvezhetik kiemelkedő minőségben. A részvevők ugyanis a város egyik legjobb étterme, a Michelin-csillagos Carles Gaig háromfogásos menüjét kapják. A rövid időre a városba érkező, esetleg „kipipálós” koncepcióval utazgató turista számára eszményi program lehet a háromórás körút, amelynek ára személyenként 105 euró. A dizájnosan berendezett luxusbuszon az utasok az étel és ital mellé kapnak egy-egy iPad-et is, ami ellátja őket a szükséges információkkal minden nevezetességről, és csatlakozni lehet vele a busz elején és hátulján elhelyezett kamerákra. Azaz, kis túlzással, akarva sem lehet lemaradni semmilyen néznivalóról.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >