Első alkalommal rendeznek Baranyai Gourmet Pikniket a pécsi Zsolnay-negyedben
Csaknem harminc neves baranyai vendéglátóegység, pincészet és termelő részvételével először rendeznek május elsején megyei „gourmet pikniket” a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.
A Pécsi Szelet elnevezésű kezdeményezés szervezőinek az MTI-hez eljuttatott összegzése szerint a rendezvényt azzal a céllal hozták létre, hogy összefogják Baranya legjobb – kizárólag szakmai alapon kiválasztott – éttermeit, borászait, termelőit, hogy „egy oldott hangulatú, de minőségi fesztivál” keretében közelebb hozzák őket a szélesebb rétegekhez.
Mint kiemelték, a rendezvényt minden év más tematika mentén kívánják megszervezni: az első esemény témája május elseje nyomán a „sör és virsli”, amelyet a résztvevő éttermek szabadon, szimbolikusan és kreatívan dolgozhatnak fel.
A hétfőn 11 és 21 óra között megrendezésre kerülő pikniken a közönség szórakoztatásáról a Philharmonic Brass Quintet, a Vivat Bacchus énekegyüttes, Harmónia Vonósnégyes, valamint Filharmónia Kamarazenekar gondoskodik Vermes Tímea és Balczó Péter közreműködésével.
Az összegzés kitért arra, hogy a Pécsi Szelet a szervezők önerejéből, helyi vállalkozások támogatásával valósul meg. „A kitelepülőkre semmilyen költség nem hárul, hogy a vendégek megfizethető áron juthassanak a magas ételkultúra termékeihez” – írták.
A vendégek – a többi között – a Bock és Lelovits pincészetek, a Nádasi Sajtmanufaktúra, a Pécsi Kávé, a pécsi Balkán Bisztró és Jókai Cukrászda, a Tenkes Csárda, illetve a Karl Mikro-Sőrfőzde ínyencségei közül válogathatnak. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >Egy kutatás szerint érdemes Budapestre többször visszatérni
Kutatást készített a Danubius Hotels a budapesti szállodáikba látogató külföldi…
Tovább olvasom >További cikkeink
IFFA 2025: A hús- és fehérjeipar vezető világvására
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb…
Tovább olvasom >Meghosszabbítottuk az Inno d’Or – Év Innovációja 2025 verseny nevezési határidejét – így még 5 napig várjuk a nevezéseket!
2025-ben is indul a Trade magazin Inno d’Or – Év…
Tovább olvasom >Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >