Bár a Schossberger-palotában
Ahogyan az elmúlt években felpezsdült a magyar gasztronómiai élet, úgy lettek nyitottabbak a vendégek a minőségi italokra is hazánkban. A klasszikus koktélokat kínáló itallap már a múlté, hiszen a koktélkészítés is szintet lépett itthon. Ebben a környezetben nyitotta meg kapuit Budapest legújabb bárja, a Minute Lounge & Bar, amely több, mint 180 spirittel, elegáns, letisztult stílussal és tradicionális, de mégis modern környezettel várja vendégeit.
A műemlékvédelem alatt álló egykori Schossberger-palota, többek között moziként, autószalonként és nyugdíjintézetként is funkcionált az elmúlt több, mint 100 évben. Azonban eljött az ideje annak, hogy visszakapja eredeti fényét. Ennek első lépése volt, hogy 2016 márciusában megnyitotta kapuit az épületben a Hotel Moments Budapest, valamint a kreatív magyar konyha fogásait kínáló Bistro Fine. A Continental Grouphoz tartozó négycsillagos szálloda és bisztró felújítása során megőrizték a 19. század végi építészeti stílusjegyeket, amit egy finoman elegáns, art deco dizájnnal párosítottak. Most a ház eddig üzletként használt utcafronti részét igazították a hotel megjelenéséhez. Így jött létre az elmúlt hónapok munkájának köszönhetően az a kifinomult és egyben nagyvilági enteriőr, amely a Minute Lounge & Bar hangulatát tükrözi.
A bár spirit választéka minden igényt kielégít: a nemzetközi trendeket tükröző prémium alkoholok mellett a legkiválóbb hazai minőségi tételekből is válogathatnak a vendégek. A kevert italokat minimalista design, valamint a dominánsan helyi gyümölcsök, fűszerek és gyógynövények használata jellemzi. A Minute Lounge & Bar az alapanyag-felhasználásban is tudatos, odafigyelve a környezet védelmére. Összesen 8 signature koktélból választhatunk az itallap alapján, de a bár kollégái hisznek a személyre szabott élményekben
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Görög uniós biztosjelölt: a közlekedés és a turizmus alapvető pillérei a fenntartható jólétnek és a versenyképességnek
Európának új tervre van szüksége a fenntartható jólét és versenyképesség…
Tovább olvasom >Színe és fonákja
Ahogy arra már többször is utaltunk, a cukrászok termékfejlesztési próbálkozásainak…
Tovább olvasom >Megugrik az európaiak utazási kedve: A 2024-es év őszi és téli szezonjának utazási trendjei
Az Európai Utazási Bizottság (ETC) legújabb kutatása szerint jelentős növekedés…
Tovább olvasom >