Bankgarancia program az élelmiszer-feldolgozók megsegítésére
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Élelmiszer-ipari Bankgarancia Programja 37,5 milliárd forint keretű forgóeszközhitelt biztosít a vállalkozások számára. A 90 százalékos állami kezességtől a kereskedelmi bankok hitelnyújtásának ösztönzését várja.
Bankgaranciát azok az élelmiszeripari kis- és nagyvállalkozások igényelhetnek, amelyek hús- vagy zöldség-gyümölcs feldolgozással, tartósítással, tejtermék vagy pékáru gyártásával, illetve bortermeléssel foglalkoznak. A vállalkozások a hitelt nemcsak a termeléshez szükséges eszközökre fordíthatják, hanem a fenntartáshoz szükséges költségeket – így az elmaradt rezsit vagy munkabéreket – is kifizethetik a kapott összegből A bankgarancia mértéke minimum 200 millió forint, tehát ez a lehetőség a nagyobb vállalkozásoknak nyújt hatékony segítséget – – írja az Üzlet & Siker.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Drágítja az élelmiszert, hogy túl sok kézen megy át? – Ellátási láncokról és a „rövidítés” illúziójáról beszélt Éder Tamás
Sokan gondolják úgy, hogy az élelmiszerek árából le lehetne faragni,…
Tovább olvasom >„Ez egy politikai termék” – Az árrésstopról és a kiskereskedelem válságáról beszélt az MNKSZ főtitkára
Szakmailag nem indokolható, mégis maradhat – így foglalható össze az…
Tovább olvasom >A FAO elismerésben részesíti a fiatal gazdákat
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) jelöléseket vár a Fiatal…
Tovább olvasom >