Bangó Margit konyhája
Budapest „legbelebb” belvárosában, egy modern enteriőrű, tiszta, hangulatos kis étteremben érkeztünkkor a pincér néhány emberes adaggal járt-kelt. Ha nem egy, november közepén nyílt helyen vagyunk, azt hittük volna, az étlapot jó pár évvel ezelőtt felejtették itt: a főételek ára – 2 rákkal készült fogás kivételével – 950 és 1290 forint között mozog. Házi ételek egy olyan celeb receptjei alapján, akiről a média és négy szakácskönyve állítja, tud főzni.
Persze nem klasszikus celeb étteremben vagyunk, mert, bár Bangó Margit gyakran bejár az üzletbe vendégeihez és üzletvezető barátnőjéhez, Heka Irénhez, aki a profi vendéglátást képviseli a vállalkozásban, ez nem híres emberek találkozóhelye. A célcsoport kiválasztása hajszálpontos: az ebédeltetést a környék bankjainak és irodaházainak népére, valamint a környék kicsit fizetőképesebb nyugdíjasaira építik (ilyenkor várni kell a helyre), a menü 990, illetve 1090 forint – nem menzaadagokkal! Az egyelőre még csendesebb esti időszakban bárki befér, vacsorához könnyebb helyet kapni. Az italválaszték és -árak már V. kerületibbek: a csapolt Szalon sörből 600 egy korsó, a palackos borok Villány, Szekszárd és a Dél-Balaton jobb fajtáiból kerülnek ki – igaz, a ház borainak árát az ételekéhez igazították. Külön reklámra nincs szükség, a név miatt egyelőre gyakran jönnek a bulvárújságírók, honlap és Facebook-profil meg készül majd, ha lesz rá idő.
133454.jpg Budapest V., Nádor tér 12.
Tervező: Heka Ádám • Konyhafőnök: Botos László
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Meglepetés a nemzetközi szállodaláncok rangsorában: a nagy nevek alulteljesítettek
A nemzetközi szállodaláncok között végzett felmérésben meglepő eredmények születtek, amelyek…
Tovább olvasom >Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >