Balatoni vadásznapló: formabontó turisztikai film készült a magyar tengerről
A tavalyi évben megközelítette az 5,8 milliót a balatoni régióban a vendégéjszakák száma, ami idén akár további kétszámjegyű növekedést mutathat szakértők szerint. Az optimista prognózist a KSH friss adatai is alátámasztják, hiszen idén szeptemberben 10%-kal nőtt a vendégforgalom 2017 azonos időszakához képest. Hazánk egyik legjelentősebb turisztikai régiójában évek óta az egyik legfontosabb fejlesztési cél, hogy a szezont a néhány hónapos nyári időszakról egész évesre tolják ki.
A magyar tenger reneszánszát éli mind a belföldi mind a külföldi turisták érdeklődése szempontjából, az idén augusztus elején a tó körüli régió rekordot döntött a vendégéjszakák tekintetében, és a kedvező időjárás miatt az ősz első két hónapja is kiváló eredményeket produkál ebben a vonatkozásban.
A Balaton turisztikai fejlesztéséhez elengedhetetlen a minőségi bor és gasztronómiai kínálat kialakítása és erősítése, mely területen az elmúlt években jelentős eredményeket sikerült elérni. A tó körüli borászatok és vendéglátóhelyek egyik legmarkánsabb érdekképviseleti egyesülete a Balatoni KÖR, mely kiemelt céljának tekinti, hogy helyi alapanyagokkal és helyi szolgáltatásokra építkezve teremtsen meg egy olyan körforgást, amely a balatoni régiót vonzóvá és élhetővé teszi minden évszakban.
„A Balatoni KÖR jelenleg 35 borászt és gasztronómiai vállalkozást tömörít, melyeket egytől-egyig a minőség és vendégközpontúság iránti kérlelhetetlen elköteleződés kapcsol össze. Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy számunkra a munkánk igazi szenvedély és hiszünk abban, hogy a Balaton adottságaira, természeti kincseire építve egy olyan bor- és gasztroturisztikai kínálatot tudunk kialakítani, mely méltó versenytársa lehet a legfontosabb európai turisztikai régióknak – fogalmazott Laposa Bence, a Balatoni KÖR elnöke.
Hemzsegnek a nagyvadak a tó körül
A balatoni turizmus egyik legnagyobb problémája a szezonalitás, azaz, hogy a turisztikai érdeklődés hagyományosan erősen a nyári hónapokra koncentrálódik. Ennek több oka van, melyek közül az egyik, hogy a vendéglátóhelyek többsége is a rövid szezonban gondolkodik. Ezért jellemző még a legtöbb helyen a gyors haszonszerzés elve, ami sajnos gyakran a minőség rovására megy. Ezt a szemléletet kívánja megváltoztatni a Balatoni KÖR és ebben a tevékenységében csatlakozott az egyesülethez a Kóstolom nevű borturisztikai kezdeményezés. A két szervezet együttműködésének gyümölcsként született meg a formabontó Balatoni vadásznapló című turisztikai film, mely egyrészt a Balaton-parti boros- és gasztrokínálatot kívánja bemutatni, másrészt arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a magyar tenger ősszel is kiváló úti cél, hiszen számos olyan minőségi vendéglátóhely van már, mely egész évben üzemel.
„A Kóstolom két évvel ezelőtt indult, elsőként egy rendhagyó mobilalkalmazással, melynek célja a hazai borturizmus fellendítése. Mára már komplex turisztikai kommunikációs szolgáltatást nyújtunk többek között hírportált üzemeltetünk és rendezvényeket is szervezünk. A Balatoni vadásznapló ötlete a Balatoni KÖR-rel közösen fogalmazódott meg bennünk. A film egy idén ősszel megvalósított kerékpártúrán keresztül egyrészt gyönyörű felvételekkel mutatja be a Balaton körüli tájat, másrészt a legjelentősebb borászokat és vendéglátóhely tulajdonosokat – a balatoni nagyvadakat – szólaltatja meg megmutatva saját kínálatukat” – mondta Pintér Zsolt, a Kóstolom tulajdonos-ügyvezetője.
Kapcsolódó cikkeink
MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >MTÜ: Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
A felszolgálási díj maximum mértékét meghatározó, valamint a borravaló adómentességét…
Tovább olvasom >Nacsa Lőrinc: turisztikai rekordév lehet az idei Magyarországon
Turisztikai rekordév lehet az idei Magyarországon, amihez a vallási turizmus…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >