Balatoni Turizmus Szövetség: Pokol van a Balaton partján
A Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a nyaralás idején különösen fontos odafigyelni a vendéglátósokra. A nyári hőségben, amely elérheti akár az 50 Celsius-fokot is a Balatonnál, a vendéglátóiparban dolgozók rendkívül nehéz körülmények között végzik munkájukat.

50 fokban dolgoznak a konyhások
A közlemény szerint sokan a Hell’s Kitchen műsor pokoli konyhájához hasonlítják a balatoni vendéglátóhelyek körülményeit. „Gordon Ramsey lehet, hogy a televízióban vezeti a pokol konyháját, de a valóságban a Balaton partján is megjelent ez a pokol” – áll a BTSZ közleményében. A szervezet alelnöke kiemelte, hogy a vendéglátók gyakran 40-50 fok körüli hőmérsékletben, a forró gőzben és a tűzhelyek mellett végzik fizikailag megerőltető munkájukat.
A BTSZ arra kéri a turistákat, hogy legyenek türelmesebbek és megértőbbek a vendéglátósokkal szemben, akik mindent megtesznek azért, hogy a nyaralók jól érezzék magukat. A szervezet felhívást tett közzé, melyben arra kér mindenkit, hogy a közösségi médiában is fejezzék ki támogatásukat a vendéglátósok iránt. „Ne csak ízlelgesd, de becsüld is a konyhai dolgozók munkáját!” – ezt a mondatot és a #tiszteletakonyhanak, #tiszteletapincereknek hashtageket javasolják használni a turistáknak.
A BTSZ arra ösztönzi a turistákat és a helyieket, hogy aktívan részt vegyenek a kampányban, posztoljanak a közösségi médiában és használják a megadott hashtageket, hogy felhívják a figyelmet a vendéglátósok nehéz munkájára. A szervezet reméli, hogy a közösségi média erejével még több emberhez eljut a üzenet, és így a vendéglátósok munkáját nagyobb tisztelet és elismerés övezi majd.
A BTSZ közleménye és kezdeményezése kiemeli, mennyire fontos a támogatás és a kölcsönös tisztelet a vendéglátóiparban, különösen a nyári csúcsszezonban, amikor a körülmények a legnehezebbek. Együttműködve és támogatva egymást tehetjük jobbá és élvezhetőbbé a nyaralás élményét a Balatonon.
Kapcsolódó cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A Balaton és a kékszőlő
„A fogyasztók manapság a nagyon magas minőségű, könnyedebb vörösborokat keresik,…
Tovább olvasom >Kecskesajtos kreáció lett idén a Balaton fagyija
A veszprémi Füge Fagyiudvar és Kávézó Mekkóstollak nevű, rozmaringos, sült-…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI Elemzés: EU-s források nélkül csak döcögne a hazai gazdaság
Idén május 1-én ünnepeljük uniós csatlakozásunk 21. évfordulóját. EU-s tagságunknak…
Tovább olvasom >Csökkentette az élelmiszerárakat az árrésstop és az online Árfigyelő bővítése
2025 áprilisában csökkent az infláció és az élelmiszerárak növekedési üteme…
Tovább olvasom >NGM: mindig fellépünk az indokolatlan áremelés ellen, a következő hónapokban tovább csökkenhet az infláció
Áprilisban az infláció mértéke 4,2 százalékra, míg az élelmiszerinflációé 5,4…
Tovább olvasom >