Balatoni Turizmus Szövetség: Pokol van a Balaton partján
A Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a nyaralás idején különösen fontos odafigyelni a vendéglátósokra. A nyári hőségben, amely elérheti akár az 50 Celsius-fokot is a Balatonnál, a vendéglátóiparban dolgozók rendkívül nehéz körülmények között végzik munkájukat.

50 fokban dolgoznak a konyhások
A közlemény szerint sokan a Hell’s Kitchen műsor pokoli konyhájához hasonlítják a balatoni vendéglátóhelyek körülményeit. „Gordon Ramsey lehet, hogy a televízióban vezeti a pokol konyháját, de a valóságban a Balaton partján is megjelent ez a pokol” – áll a BTSZ közleményében. A szervezet alelnöke kiemelte, hogy a vendéglátók gyakran 40-50 fok körüli hőmérsékletben, a forró gőzben és a tűzhelyek mellett végzik fizikailag megerőltető munkájukat.
A BTSZ arra kéri a turistákat, hogy legyenek türelmesebbek és megértőbbek a vendéglátósokkal szemben, akik mindent megtesznek azért, hogy a nyaralók jól érezzék magukat. A szervezet felhívást tett közzé, melyben arra kér mindenkit, hogy a közösségi médiában is fejezzék ki támogatásukat a vendéglátósok iránt. „Ne csak ízlelgesd, de becsüld is a konyhai dolgozók munkáját!” – ezt a mondatot és a #tiszteletakonyhanak, #tiszteletapincereknek hashtageket javasolják használni a turistáknak.
A BTSZ arra ösztönzi a turistákat és a helyieket, hogy aktívan részt vegyenek a kampányban, posztoljanak a közösségi médiában és használják a megadott hashtageket, hogy felhívják a figyelmet a vendéglátósok nehéz munkájára. A szervezet reméli, hogy a közösségi média erejével még több emberhez eljut a üzenet, és így a vendéglátósok munkáját nagyobb tisztelet és elismerés övezi majd.
A BTSZ közleménye és kezdeményezése kiemeli, mennyire fontos a támogatás és a kölcsönös tisztelet a vendéglátóiparban, különösen a nyári csúcsszezonban, amikor a körülmények a legnehezebbek. Együttműködve és támogatva egymást tehetjük jobbá és élvezhetőbbé a nyaralás élményét a Balatonon.
Kapcsolódó cikkeink
120 ezer diák dolgozik a nyáron: itt vannak a legjellemzőbb órabérek
Nem meglepő módon a nyári szezon a legintenzívebb időszak a…
Tovább olvasom >Megsemmisülhet a terézvárosi Airbnb-tilalom
Politikai vihart kavart Budapest VI. kerületében a rövid távú lakáskiadás…
Tovább olvasom >NGM: a SZÉP-kártya továbbra is a belföldi turizmus mozgatórugója
A SZÉP-kártya továbbra is a belföldi turizmus mozgatórugója – idén…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >A Lidl a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt támogatja
A Lidl Magyarország immár hat éve segíti a Heim Pál…
Tovább olvasom >Helyi gyártókkal lépne az uniós piacra a Temu
Egyre nagyobb hullámokat vet a Temu térnyerése Európában – most…
Tovább olvasom >