Balatoni Turizmus Szövetség: Pokol van a Balaton partján
A Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a nyaralás idején különösen fontos odafigyelni a vendéglátósokra. A nyári hőségben, amely elérheti akár az 50 Celsius-fokot is a Balatonnál, a vendéglátóiparban dolgozók rendkívül nehéz körülmények között végzik munkájukat.
A közlemény szerint sokan a Hell’s Kitchen műsor pokoli konyhájához hasonlítják a balatoni vendéglátóhelyek körülményeit. „Gordon Ramsey lehet, hogy a televízióban vezeti a pokol konyháját, de a valóságban a Balaton partján is megjelent ez a pokol” – áll a BTSZ közleményében. A szervezet alelnöke kiemelte, hogy a vendéglátók gyakran 40-50 fok körüli hőmérsékletben, a forró gőzben és a tűzhelyek mellett végzik fizikailag megerőltető munkájukat.
A BTSZ arra kéri a turistákat, hogy legyenek türelmesebbek és megértőbbek a vendéglátósokkal szemben, akik mindent megtesznek azért, hogy a nyaralók jól érezzék magukat. A szervezet felhívást tett közzé, melyben arra kér mindenkit, hogy a közösségi médiában is fejezzék ki támogatásukat a vendéglátósok iránt. „Ne csak ízlelgesd, de becsüld is a konyhai dolgozók munkáját!” – ezt a mondatot és a #tiszteletakonyhanak, #tiszteletapincereknek hashtageket javasolják használni a turistáknak.
A BTSZ arra ösztönzi a turistákat és a helyieket, hogy aktívan részt vegyenek a kampányban, posztoljanak a közösségi médiában és használják a megadott hashtageket, hogy felhívják a figyelmet a vendéglátósok nehéz munkájára. A szervezet reméli, hogy a közösségi média erejével még több emberhez eljut a üzenet, és így a vendéglátósok munkáját nagyobb tisztelet és elismerés övezi majd.
A BTSZ közleménye és kezdeményezése kiemeli, mennyire fontos a támogatás és a kölcsönös tisztelet a vendéglátóiparban, különösen a nyári csúcsszezonban, amikor a körülmények a legnehezebbek. Együttműködve és támogatva egymást tehetjük jobbá és élvezhetőbbé a nyaralás élményét a Balatonon.
Kapcsolódó cikkeink
Budapest és Eger vezetik a karácsonyi úti célok listáját a belföldi utazók körében
A Szallas.hu előfoglalási adatai szerint Budapest és Eger továbbra is…
Tovább olvasom >Bakancslista 2025: Országos Főzdetúra – ingyenes sörkóstolóval várják a sörkedvelőket
Egyedülálló kiadvány készült a sörkedvelők számára: a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Fenntarthatósági elismerést kapott a szegedi Proko Travel
A Proko Travel Kft., Szeged egyik vezető utazási irodája, nemrégiben…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >