Balatoni melók 2025: 600 ezres fizetés, szállás, kaja
A 2025-ös balatoni strandszezon nemcsak a turistáknak ígér kikapcsolódást, hanem komoly kereseti lehetőséget is azoknak, akik vállalják a nyári munkát a part menti büfékben és vendéglátóhelyeken. A hirdetések alapján bőven van választék: pultos, felszolgáló, konyhai kisegítő, fagylaltárus és szakács pozíciókra keresnek embereket – sok helyen azonnali kezdéssel, biztos szállással és étkezéssel – mutat rá a Pénzcentrum.
A legtöbb balatoni településen – Tihanytól Gyenesdiásig – nettó 2 400–3 000 Ft/órás bérezést kínálnak, de szakácsként, vagy főleg éves pozícióban akár 500–600 ezer forintos havi jövedelem is elérhető. A NABOO Bistro vagy a Tópart Hotel például kifejezetten szakembereket keres, kiemelt bérrel és munkába járási támogatással.
A diákokat szívesen látják, de sok helyen előnyt jelent a tapasztalat és a nyelvtudás – különösen angol vagy német. Az ilyen munkakörökben a kommunikációs készség kulcsfontosságú, hiszen a vendégek nagy része külföldről érkezik. A legtöbb hirdetés bejelentett munkaviszonyt kínál, és az étkezés, szállás többnyire biztosított.
Aki kitartó, és napi 10 órát is vállal heti hat napban, az akár havi 600–650 ezer forintot is megkereshet – messze meghaladva ezzel a 2025. márciusi országos nettó átlagbért (490 400 Ft). A szezonális munka tehát nemcsak nyári kaland, hanem pénzügyi szempontból is reális ugródeszka lehet: jogosítványra, tanulmányokra, utazásra is könnyedén félretehető belőle.
A balatoni szezon minden évben bizonyítja, hogy ahol adott a szállás, az étkezés, a korrekt fizetés és a napsütés, ott a munkavállalók is motiváltabbak. Aki rugalmas, beszél nyelveket, és bírja a pörgést, annak ez az idei nyár nemcsak élményt, hanem tartalékot is hozhat.
Kapcsolódó cikkeink
Visit Hungary: 45%-kal több vendégnek örülhettek a Balatonnál idén pünkösdkor
A június elején berobbant kánikula igazi úti lázat és ezzel…
Tovább olvasom >A horvát gazdasági miniszter szerint a turizmus miatt nőnek az árak Horvátországban
A turisztikai szezon miatt fellépő szezonális hatások okozzák az újabb…
Tovább olvasom >AI, biztonság, élmény: így választunk ma úti célt
Ma már nem elég tudni, hová utazunk – egyre fontosabb…
Tovább olvasom >További cikkeink
A lakosság harmada keresi még, hogyan tudna egészségesebben étkezni, és csak minden negyedik magyar táplálkozik tudatosan
Az étkezés nemcsak testünk megfelelő működésének alapja, hanem kritikus szerepe…
Tovább olvasom >Válaszutak éve: így reagáltak a baromfiipar szereplői a kihívásokra 2024-ben
A 2024-es év fordulópontot jelentett a hazai baromfiipar számára: a…
Tovább olvasom >Ezek lettek most a legolcsóbb termékek a boltokban
Miközben a boltok polcain még mindig találunk olyan termékeket, amelyek…
Tovább olvasom >