Balaton Konzílium 2.
Badacsonyban az elmúlt hetekben – a We Love Balatonon megjelent cikkek hatására – élénk vita alakult ki a település vendéglátásáról: milyen kínálattal kiket szólítsanak meg, hogyan határozza meg magát a Balaton egyik legnagyobb hagyományú és egyik legnépszerűbb turistacélpontja. A Balaton Konzílium második beszélgetésének ez a konfliktus a kiindulópontja. A vélemények nagyon különbözőek, de talán nem kibékíthetetlen az ellentét. És a vita túlmutat önmagán, hiszen az egész régiónak egyértelmű, határozott turizmus stratégia kellene, amely egyaránt szolgálja a vendégeket és a térség felemelkedését.
Az alapkérdések:
Régi és új szereplők a vendéglátásban – ki mit képvisel, ezek hogyan férnek meg egymás mellett?
Mennyire egyedülálló Badacsony kínálata Magyarországon?
Kik jönnek ma Badacsonyba, és miért? Mennyi időt töltenek itt, mire kíváncsiak?
Alapanyagok, friss kínálat, szezonalítás – működtethető-e, vagy mindez csak marketingszöveg?
Van-e tudatos, felépített turizmus-stratégiája a térségnek?
Meghívottak:
Greznár Attila, vidámpark-üzemeltető
Laposa Bence borász, a Kishableány étterem tulajdonosa, a Balatoni Kör elnöke
Nagy-Golyán Nikolett, a fövenyesi és badacsonytomaji Kalóz tulajdonosa
Rieger Zoltán, a Bázis Büfé tulajdonosa
Tóth Ádám, a Pláne Badacsony Borterasz tulajdonosa
Zöld Lajosné Zsuzsa, az Alapozó-Falatozó tulajdonosa
A Magyar Turisztikai Ügynökség képviselője
Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője
Krisztin N. László, Badacsonytomaj polgármestere
Tucsni László, a We Love Balaton főszerkesztője
Moderátor: Erdős Gábor – Északipart Magazin
Időpont: szeptember 6., szerda 17.00
Helyszín: Badacsony, az Egry József Emlékmúzeum kertje (Egry József sétány 21.)
Társszervező: We Love Balaton
A Balaton Konzílium a Csopaki Kódex, a Balatoni Kör, a Rizling Generáció és az Északipart magazin kezdeményezésére létrejött fórum és beszélgetés-sorozat, amely a régió legfontosabb ügyeit vitatja meg. A beszélgetések nyilvánosak, a szervezők várnak minden érdeklődőt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >