Bajban a magyar húsfeldolgozó cégek
Fizetésképtelenség fenyegeti a Gyulai Húskombinátot, komoly forráshiánnyal és adóssággal küzd a Herz is.
Forgóeszköz-hitel nélkül csődbe mehet a Gyulai Húskombinát – tájékoztatta a Népszabadságot Ruck János vezérigazgató. Ezzel megszűnne a csaknem 150 éves gyulai húsipar és eltűnne a piacról a gyulai kolbász és a gyulai májas. A cég majdnem ötszáz alkalmazottjával a békési fürdőváros legnagyobb foglalkoztatója, valamint több száz termelő és beszállító megélhetését biztosítja. Pedig lenne kereslet a húskombinát termékei iránt, csakhogy az elmaradt fejlesztések miatt drága a termelés. Hasonló helyzetben van a Herz is. Az EU éppen most vette védelem alá a szalámiját, meg is élénkült a külföldi kereslet, de a cég források hiányában képtelen növelni termelését.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Bővülő élelmiszer-termelési kapacitás: mintegy 1,9 milliárd forintot fordít üzemei fejlesztésére 2025-ben a SPAR Magyarország
A gyártási kapacitását jelentős mértékben megnövelő berendezésekkel bővíti idén a…
Tovább olvasom >OKSZ: az árrésstop elérte a kívánt hatást, ki lehet vezetni
Az árrésstopban érintett élelmiszerek átlagos kosárértéke egyértelműen csökkent a rendelkezés…
Tovább olvasom >Éleződő vámháború és új piacok keresése: szorult helyzetbe került az európai élelmiszerexport
Az amerikai büntetővámok bejelentése és a kereskedelmi feszültségek fokozódása új…
Tovább olvasom >